News

Peste 740 de mii de kituri de testare Covid-19, retrase de pe piață. Țara care a recurs la această măsură

09.08.2020 | 11:38
Peste 740 de mii de kituri de testare Covid19 retrase de pe piata Tara care a recurs la aceasta masura
ADVERTISEMENT

Un număr uriaș de peste 740 de mii de kituri de testare pentru depistarea Covid-19 au fost retrase de pe piață într-una dintre cele mai lovite națiuni de pandemie din Europa.

Oficialii din Sănătate ai Marii Britanii au decis că sute de mii de obiecte sanitare de testare produse de Randox Laboratories, companie din Irlanda de Nord, nu sunt conforme.

ADVERTISEMENT

Aceste kituri de testare erau angrenate într-un amplu program național care urmărea să depisteze persoanele infectate cu noul coronavirus.

Peste 740 de mii de kituri de testare Covid-19, retrase de pe piață în Marea Britanie

Guvernul din Marea Britanie a intervenit prompt pe piața obiectelor medicale și a decis să retragă din uz aproape 750.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus din programul naţional de testare şi de urmărire, ca măsură de precauţie, transmite BBC.

ADVERTISEMENT

Pe data de 15 iulie, guvernul britanic a cerut programului coordonat de Serviciul Naţional de Sănătate (National Health Service – NHS), să nu mai folosească kiturile, din cauza îngrijorărilor că acestea nu respectă standardele de siguranță necesare.

Ministerul Sănătății din Regat informează că această măsură extremă a fost luată ca măsură de precauţie, chiar dacă riscul pentru siguranţă este mic, iar rezultatele testelor efectuate cu kiturile Randox nu au fost afectate.

ADVERTISEMENT

Grupul Randox a realizat 17% din testele efectuate în Marea Britanie

Un purtător de cuvânt din Ministerul Sănătății de la Londra a reamintit publicului că în insulă sunt permise doar echipamentele cu un standard ridicat de siguranță al mecanismelor medicale.

“Avem standarde ridicate de siguranță pentru toate testele coronavirus. În urma întreruperii kiturilor Randox la 15 iulie, Randox a retras acum toate echipamentele de testare ca o măsură de precauție.”, a spus oficialul britanic.

ADVERTISEMENT

Compania din Irlanda de Nord spune că circa 17% din testele realizate în Marea Britanie de la startul pandemiei, undeva la 1,3 milioane, aparțin echipamentelor lor.

Cei de la Randox au precizat că rechemarea este o măsură a autorităţii de reglementare care se aplică numai kiturilor de prelevare a mostrelor în cadrul programului NHS. Compania a precizat că clienţii sau kiturile din sectorul privat nu sunt afectaţi.

ADVERTISEMENT