News

Peste 80 de magazine din complexul Autovit, percheziționate de Poliția Capitalei. Razia vizează comerțul cu produse contrafăcute

Nu mai puțin de 88 de percheziții au fost efectuate duminică de către Poliția Capitalei la complexul Autovit din Sectorul 4
11.12.2022 | 17:34
Peste 80 de magazine din complexul Autovit perchezitionate de Politia Capitalei Razia vizeaza comertul cu produse contrafacute
Percheziții la târgul Autovit din Capitală.
ADVERTISEMENT

Duminică, 11 decembrie, 88 de percheziții au fost desfășurate de către Poliția Capitalei la magazine din complexul Autovit, într-un dosar ce vizează vânzarea de produse contrafăcute.

Percheziții la complexul Autovit

Poliția Capitalei a transmis duminică că sunt în desfășurare nu mai puțin de 88 de percheziții la complexul comercial Vitan, situat în Sectorul 4 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) desfăşoară o acţiune într-un complex comercial, pe linia combaterii comercializării de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, se arată într-un comunicat de presă al DGPMB.

Deși autoritățile nu au precizat unde anume au loc perchezițiile, din imaginile distribuite de către anchetatori se poate observa că este vorba de complexul Autovit, un loc obișnuit unde comercianții vând produse alimentare și îmbrăcăminte contrafăcută.

ADVERTISEMENT

La această operațiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi, acțiunea desfășurându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Publicația g4media scrie, citând surse apropiate anchetei, că polițiștii au descoperit un magazin care avea construit un zid fals tocmai pentru a putea ascunde produsele contrafăcute. Jandarmii și-au dat seama de existența acestui zid în momentul în care au realizat că spațiul interior era cu mult mai mic decât cel exterior.

ADVERTISEMENT

Cine este patronul complexului Autovit

Patronul complexului Autovit este omul de afaceri Florin Pîrvu, zis și „Chinezu”, despre care presa de cancan a scris că este un mare amator de jocuri de noroc, având legături cu personaje din lumea interlopă. Acesta nu are legătură cu dosarul în care au fost făcute perchezițiile.

În 2016, Cancan scria că Florin Pîrvu a reușit să-i ia nu mai puțin de 700.000 de euro în urma unui joc de barbut cunoscutului interlop Octavian Grecu, zis Butoane, de la Giurgiu. Jocul s-ar fi desfășurat chiar în biroul din Vitan al lui Pîrvu.

ADVERTISEMENT

Numele lui Chinezu a apărut în presă şi într-un scandal de cămătărie după ce senatorul Vadim Tudor a dezvăluit într-o emisiune tv că Gigi Becali ar fi împrumutat de la acesta trei milioane de euro şi ar fi pus gaj celebrul său palat.

În anul 2009 patronii Autovit, printre care se numără și Florin Pîrvu, au vândut site-ul autovit.ro pentru suma de 4,7 milioane de euro gigantului media Naspers. În anul 2020, Florin Pîrvu ajungea vicepreşedinte relații cu autoritățile publice în conducerea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

ADVERTISEMENT