News

Peste 80 de percheziții și intervenții în forță ale mascaților. Operațiune antidrog în 12 județe. Video

Reprezentanții IGPR au anunțat că miercuri dimineața au fost organizate peste 80 de percheziții în locuințele unor persoane suspectate de trafic de droguri.
05.10.2022 | 10:01
Peste 80 de perchezitii si interventii in forta ale mascatilor Operatiune antidrog in 12 judete Video
Percheziții în 12 județe, pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri. Foto: facebook.com/jand.romana/photos
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au organizat percheziții în 12 județe, iar la finalul acestora se estimează că vor ajunge la audieri cel puțin 150 de persoane. Dosarele sunt instrumentate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj și Galați și Biroul Teritorial Sibiu.

Percheziții pentru destructurarea unei rețele de traficanți

Procurorii vizează infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc, dar și efectuarea de operațiuni cu produse are au efecte psihoactive, fără autorizație eliberată în condițiile legii. La percheziții au colaborat reprezentanții BCCO și cei din cadrul Jandarmeriei Române.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în același context mai trebuie spus că acţiunea a beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Dosarele instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciile Teritoriale Alba, Cluj şi Galaţi şi Biroul Teritorial Sibiu vizează comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii“, se precizează în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au acționat recent și la Iași

În urmă cu șase zile, procurorii DIICOT anunțau că două persoane au fost reţinute şi o a treia a fost pusă sub control judiciar pentru trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

La această situație s-a ajuns în urma unor percheziţii domiciliare realizate miercuri, la Iaşi, de procurorii DIICOT și ofiţerii de poliţie judiciară.

ADVERTISEMENT

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate doze de canabis şi cocaină, precum şi cântare electronice de precizie, folosite la porţionarea drogurilor şi sume de bani”, s-a precizat în comunicatul DIICOT.

La final, șase persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi.

ADVERTISEMENT

În aceste percheziții au fost implicați ofiţerii din cadrul BCCO Iaşi şi IPJ Iaşi, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi și Direcţia Operaţiuni Speciale.

ADVERTISEMENT