News
notix pixel id

Peste 88% dintre persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate, arată INSP

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat raportul săptămânal care arată că peste 88% dintre persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate
02.12.2021 | 12:29
Peste 88% dintre persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate, arată INSP
Peste 88% dintre persoanele care au decedat în ultima săptămână nu erau vaccinate, arată INSP. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noul raport săptămânal de supraveghere a cazurilor de COVID-19 a fost publicat de Institutul Național de Sănătate Publică. Potrivit acestuia, peste 88% dintre persoanele decedate în ultima săptămână erau nevaccinate.

Peste 88% dintre persoanele decedate erau nevaccinate

Noile statistici oferite de INSP arată că 88,4% din decesele înregistrate în săptămâna 22 – 28 noiembrie au fost la persoane nevaccinate. De asemenea, 70 de procente din cazurile confirmate au fost raportate la cei care au ales să nu se imunizeze.

Potrivit raportului, 33,5% din totalul cazurilor au fost la cei care locuiesc în București, Cluj, Timiș, Arad și Bihor, iar 30 de procente din totalul deceselor au fost înregistate în București, Bihor, Mureș, Prahova și Brașov.

ADVERTISEMENT

Virusul poate fi învins doar prin vaccinare

Specialiștii reiterează faptul că doar prin vaccinare poate fi învins virusul SARS-CoV-2. Imunizarea împotriva coronavirusului reduce riscul de infectare, riscul de transmitere a virusului, riscul de spitalizare, precum și riscul de deces.

“Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, explică reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

Vaccinul Moderna este administrat din data de 4 februarie 2021, iar serul companiei AstraZeneca este administrat din data de 15 ale aceleiași luni. În ceea ce privește vaccinul Johnson&Johnson, acesta se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică.

Din nefericire, românii nu par să fie foarte receptivi la aceste îndemnuri. Drept dovadă stau statisticile care arată că România este a doua țară din UE la decesele Covid-19 şi penultima la vaccinare.

ADVERTISEMENT

Autoritățile fac totuși aceste recomandări, mai ales că în această perioadă lumea se confruntă cu un nou pericol: varianta Omicron a virusului COVID-19, care prezintă un risc enorm la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Statistici de la începutul pandemiei

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus, de la începutul pandemiei până în prezent, în România, a ajuns la peste 1.700.000. Dintre acestea, mai mult de 56.000 au murit. 93,2% dintre decese au fost la persoane care aveau comorbidități asociate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 85,8% dintre persoanele decedate aveau vârsta de peste 60 de ani, iar mai mult de jumătate dintre cei care au murit erau bărbați, indică raportul INSP.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, peste 23.000 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate de la începutul pandemiei până în prezent.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri