ADVERTISEMENT
News

Peste 90.000 de oameni au trecut granița României într-o singură zi. Anunțul Poliției de Frontieră

Autor: Flaviu Popa | 11.07.2020 | 19:51
Peste 90.000 de oameni au trecut granița României într-o singură zi. Anunțul Poliției de Frontieră
Vama Nadlac II, 5 aprilie 2020. Punctul de frontiera Nadlac II este disponibil, in exclusivitate, pentru camioane si transportul de marfuri. RAUL STEF / MEDIAFAX FOTO

Granițele României sunt din nou asaltate de români care vor să se reîntoarcă în țară. Potrivit Poliției de Frontieră, 95.000 de persoane au tranzitat granința în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat că în ziua de vineri, 10 iulie, la nivelul întregii țări au trecut frontiera 95.900 de oameni, cetățeni români și străini.

În total au trecut granița 36.300 de mijloace de transport în comun, numărul persoanelor care au intrat în țară fiind puțin mai mare în raport cu numărul persoanelor care au părăsit România.

Poliția de Frontieră anunță că 90.000 de oameni au trecut granița României

„Pe sensul de intrare au fost aproximativ 49.300 persoane cu 18.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 46.600 persoane cu 18.200 mijloace de transport”, au transmis cei de la Poliția de Frontieră, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost cea mai tranzitată graniță, peste 40.100 de persoane cu 19.700 de mijloace de transport alegând această cale de intrare sau ieșire din țară. În total, 19.400 de oameni s-au întors în România.

„Politia de Frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, au explicat reprezentanții Poliției de Frontieră, potrivit sursei citate.

În plină pandemie de Covid-19, peste 1 milion de români au luat cu asalt granița în ultimele luni, speriați de focarele roșii de infectare din Italia, Germania sau Spania. În prezent, mulți dintre aceștia s-au reîntors la muncă în Uniunea Europeană, însă România rămâne o țară tranzitată în număr mare în fiecare zi de zeci de mii de oameni.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, înainte de pandemie într-o zi oarecare, aproximativ 20.000 de oameni alegeau să treacă granița României cu alte țări. Între timp, probabil și pe fondul pandemiei de Covid-19, numărul a crescut semnificativ atingând cote alarmante în anumite perioade.

Tocmai din această cauză, imaginile cu zecile de mii de români care stăteau cu orele în vamă pentru a intra în România au revoltat opinia publică și au pus autoritățile pe jar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!