News

Peste 90 de replici după cutremurul de 7,1 grade din Indonezia. Bilanțul catastrofei

15.11.2019 | 10:53
Peste 90 de replici dupa cutremurul de 71 grade din Indonezia Bilantul catastrofei
ADVERTISEMENT

Val de cutremure în Indonezia în ultimele ore, după seismul de 7,1 grade pe scara Richter care s-a produs pe 14 noiembrie la ora 18:17. Peste 90 de replici au urmat după seismul care a îngrijorat autoritățile indoneziene. Cutremurul produs în Marea Molucelor s-a resimțit extrem de puternic în insulele din arhipelagul indonezian.

Aproape 100 de replici după cutremurul de 7,1 din Indonezia

Întrucât au existat aproape 100 de replici în urma cutremurului de impact, autoritățile au emis o alertă de tsunami. Mai multe persoane au fost rănite în urma mișcării tectonice, iar o biserică s-a dărâmat. Guvernul a cerut populației să nu intre în panică și le-a oferit sfaturi despre ce trebuie să facă în caz de urgență majoră, mai ales dacă vor urma și alte zguduiri ale pământului la fel de puternice ori mai mari.

ADVERTISEMENT

Intensitatea seismului de ieri a fost confirmată la scurt timp de Serviciul Geologic al Statelor Unite, cel care înregistrează activitatea seismică care are loc la nivel mondial. Epicentrul seismului a fost localizat la o profunzime de doar 45 de kilometri, în largul coastelor insulelor Moluce. Cea mai apropiată localitate de punctul fierbinte din punct de vedere seismic este Ternate, situată la 140 de kilometri nord-est, scrie elcomercio.com.

Val tsunami de jumătate de metru

Agenția care se ocupă cu problemele de climatologie, meteorologie și geofizică din Indonezia (BMKG) a emis o alertă de tsunami în special pentru insulele din nordul insulelor indoneziene. Altitudinea valului tsunami estimată a se produce ar fi de jumătate de metru, conform lui Edward Henry Mengko, președintele BMKG. Indonezia se află în Cercul de foc al Pacificului, cea mai intensă și activă zonă seismică de pe planetă.

ADVERTISEMENT

Cercul de Foc al Pacificului se întinde de la est, la vest, de-a lungul țărilor care au deschidere la cel mai mare ocean planetar, iar unul dintre motivele pentru care se ciocnesc des plăcile tectonice îl reprezintă multitudinea de vulcani activi care se află sub ocean. În Cercul de Foc se concentrează cei mai mulți vulcani activi din lume.