ADVERTISEMENT
News

Peste 90% dintre mașinile verificate de RAR în București au defecțiuni grave. Ce au transmis reprezentanții Registrului Auto Român

Mașinile din București au defecte grave, arată RAR, după verificările din weekend.
Autor: Andreea Marin | 24.05.2021 | 15:21
Peste 90% dintre mașinile verificate de RAR în București au defecțiuni grave. Ce au transmis reprezentanții Registrului Auto Român
Peste 90% dintre mașinile verificate de RAR în București au defecțiuni grave. Sursa foto: Registrul Auto Român

Autovehiculele verificate de Registrul Auto Român au defecțiuni foarte grave, astfel că peste 90 % dintre acestea aveau disfuncționalități periculoase, după cum anunță reprezentanții Registrului Auto Român.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o statistică efectuată după ce s-au făcut verificări în trafic, în Capitală. RAR a mai transmis că circa 60%  dintre mașini nu aveau toate normele legale privind poluarea.

Mașini periculoase pe străzile din București, conform RAR

Astfel, reprezentanții RAR au anunțat că au fost verificate 32 de autoturisme în cadrul acestor controale, iar 90,62% aveau deficiențe majore sau periculoase. Alte 59,37 % aveau neconformități în ceea ce privește poluarea.

De asemenea, Registrul Auto Român nu a uitat să le transmită românilor că este nevoie să mergem la service de câte ori este necesar.

ADVERTISEMENT

Este necesar să facem acest lucru pentru a ne păstra în primul rând pe noi în siguranță, fiindcă defecțiunile majore ne pot pune viața în pericol atât nouă, cât și altora.

Trebuie să ținem cont că aceste defecțiuni pot fi fatale în cazul unui accident. Pentru că din cauza acestor nereguli este posibil să fie reținut talonul autovehiculului, Registrul Auto Român a anunțat că acesta se poate obține iarăși doar în urma reevaluării tehnice a mașinii respective.

„Vă reamintim, de asemenea, că puteţi redobândi talonul reţinut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecţiunilor constatate cu ocazia controlului.

ADVERTISEMENT

Demersul este posibil doar la reprezenţantele Registrului Auto Român din întreaga ţară”, au arătat reprezentanţii RAR, pe Facebook.

Rezultatele din București nu sunt reprezentative pentru țară

Totodată, aceștia au anunțat că acest demers este posibil doar la reprezentanțele oficiale ale Registrului Auto Român din țara noastră.

ADVERTISEMENT

“Pentru Registrul Auto Român a fost şi rămâne o prioritate starea tehnică bună a maşinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitaţi să treceţi pe la service de câte ori este necesar şi să aveţi grijă să păstraţi autovehiculul în parametri de siguranţă”, au mai transmis aceștia.

Totuși, Registrul Auto Român a transmis că aceste date nu sunt reprezentative pentru parcul auto din România, având în vedere că echipajele opresc doar acele autoturisme care prezintă suspiciuni.

ADVERTISEMENT

„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, se mai arată în informarea RAR.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!