News

Peste 91% dintre decesele de Covid, raportate la persoane nevaccinate. Care e situația infectărilor. Raportul INSP

Peste 91% dintre decesele de Covid din ultima săptămână au raportate la persoane nevaccinate. Și la capitolul infectări, cele mai multe provin de la cei neimunizați.
14.10.2021 | 12:18
Peste 91% dintre decesele de Covid, raportate la persoane nevaccinate. Care e situația infectărilor. Raportul INSP
Peste 91% dintre decesele de Covid, raportate la persoane nevaccinate. Care e situația infectărilor. Raportul INSP. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a prezentat, miercuri, noul raport săptămânal de supraveghere în ceea ce privește evoluția pandemiei de Covid-19 din România.

Datele instituției indică încă o dată cât de importantă este vaccinarea contra SARS-CoV-2 pentru sănătatea și viața cetățenilor.

O majoritate covârșitoare a celor care s-au infectat și a celor care au decedat vine din rândul celor care au decis să nu primească serul anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Raport săptămânal INSP. Peste 91% dintre decesele de Covid, raportate la persoane nevaccinate

Raportul INSP dat publicității la mijlocul acestei săptămâni indică faptul că 91,6% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate, iar 85,7% la persoane peste 60 ani.

Mai aflăm din acest raport că 94,1% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. O altă dată statistică precizează că 57,1% dintre decese au survenit la persoane de sex masculin.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește situația infectărilor cu noul coronavirus din ultima săptămână, autoritățile anunță că 72.7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Decesele și cazurile din ultima săptămână, concentrate în București și câteva județe

Din datele INSP mai aflăm că 39% din cazurile noi confirmate au fost înregistrate în București și în județele Ilfov, Timiș, Iași și Cluj.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, 27,9% din totalul deceselor au fost înregistrate în municipiul București şi în județele Prahova, Suceava, Iași şi Constanța.

Referitor la întreaga perioadă a pandemiei, 1 din 86 dintre cazurile de Covid-19 a fost înregistrat la personal medical.

ADVERTISEMENT

Vârsta este un factor fundamental în ceea ce privește decesele de SARS-CoV-2. Raportul INSP anunță că 85.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani.

România traversează cea mai grea perioadă a pandemiei

Valul 4 al pandemiei de Covid-19 face ravagii în România. Datele oficiale publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că aproape 16.000 de noi cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore, cele mai multe – 3.119 – fiind în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În aceeași perioadă, 390 de persoane au decedat, numărul pacienţilor internaţi la ATI fiind de aproape 1.700.

Îngrijorător este faptul că dintre cei de la terapie intensivă, 35 sunt copii. Numărul minorilor internaţi în spital cu infecţie a crescut la 451. Alte judeţe cu un număr mare de infectaţi în raportul GCS de miercuri: Constanţa: 659; Cluj: 588; Iaşi: 540; Timiş: 510; Ilfov: 475; Argeş: 462; Bihor, Dolj: 458; Braşo: 455 și Sibiu – 438.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri