News

Peste câteva luni vom reveni la normal, transmite șeful Pfizer. Un vaccin pe an, ideal pentru controlarea pandemiei

Șeful Pfizer estimează că vom reveni la normal peste câteva luni. El crede că un vaccin administrat o dată pe an ar fi o soluție mai eficientă pentru combaterea pandemiei.
23.01.2022 | 17:03
Peste cateva luni vom reveni la normal transmite seful Pfizer Un vaccin pe an ideal pentru controlarea pandemiei
ADVERTISEMENT

Albert Bourla, șeful Pfizer, a mai precizat că virusul Covid-19 nu va fi eradicat și că va trebui să ne obișnuim cu el.

Drept urmare, compania pe care o conduce își propune să creeze un vaccin care să se administreze oamenilor o dată pe an. Totodată, se va lucra astfel încât serul să fie eficient pentru toate variantele de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Liderul Pfizer: ”O dată pe an este mai uşor de convins oamenii să o facă”

Necesitatea unui vaccin o singură dată pe an ar fi și mai convingătoare pentru populație, mai subliniază Albert Bourla.

”O dată pe an este mai uşor de convins oamenii să o facă. Este soluţia ideală din punct de vedere al sănătăţii publice.

ADVERTISEMENT

Cercetăm pentru a vedea dacă putem crea un vaccin eficient şi împotriva Omicronului şi care acoperă şi celelalte variante.

Şi aceasta ar putea fi o soluţie, dacă nu apare ceva total diferit”, a declarat Albert Bourla la televiziunea israeliană  Channel 12 news, scrie Times of Israel.

ADVERTISEMENT

De asemenea, liderul Pfizer i-a acuzat pe oamenii care s-au opus imunizării că au provocat milioane de decese, prin dezinformare.

”Însă, cel mai important este că oamenii cred în aceste lucruri, oamenii care mor – cei mai mulţi nu sunt vaccinaţi. Au murit milioane de oameni din cauza lor, a unui număr mic de ‘criminali”, a mai adăugat liderul Pfizer.

ADVERTISEMENT

Mutațiile SARS-COV2 vor mai apărea

El a mai avertizat că vor mai apărea noi mutații ale SARS-COV2, deoarece virusul are capacitatea de a se reproduce.

”Virusul nu va fi eradicat, va rămâne cu noi în anii următori. Virusul are tendinţa de a crea noi variante şi de a scăpa de imunitatea dată de vaccinuri sau cea naturală”, a mai declarat Albert Bourla, în cadrul unui interviu pentru un post israelian.

Anunțul liderului Pfizer vine la o zi după ce OMS a transmis că restricțiile ar trebui ridicate, iar dovada vaccinării anti-Covid să nu mai fie solicitată, deoarece se amplifică stresul oamenilor.

”Interdicțiile nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”, a informat OMS.

ADVERTISEMENT