Fotbal intern

Peste două milioane de români au aplaudat la tv victoria României în fața Macedoniei de Nord

26.03.2021 | 14:01
Peste doua milioane de romani au aplaudat la tv victoria Romaniei in fata Macedoniei de Nord
ADVERTISEMENT

Debutul naționalei lui Mirel Rădoi în campania de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar a stârnit interes maxim printre suporteri. Meciul cu Macedonia de Nord a adus în fața televizoarelor peste două milioane de fani ai echipei naționale.

Interziși pe stadioane, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, suporterii ”tricolori” s-au așezat confortabil în fața micilor ecrane și au trăit cu patimă meciul României cu Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

După mai bine de 20 de ani de când așteaptă o calificare la turneul final al celei mai importante competiții fotbalistice la nivel global, fanii s-au mobilizat și au vibrat pentru naționala României, audiențele indicând cifre impresionante.

Peste 2,3 milioane de fani au urmărit minut cu minut meciul cu Macedonia de Nord

Transmisă de ProTV, partida de debut al României în campania de calificare la CM din Qatar a fost punctul de interes al telespectatorilor.

ADVERTISEMENT

Difuzat la ”oră de Champions League”, meciul a țintuit în fața televizoarelor peste 2,3 milioane de români, minut cu minut, conform paginademedia.ro.

Astfel, ProTV a fost lider de audiență pe durata disputării meciului dintre România și Macedonia de Nord și fotbaliștii nu și-au dezamăgit fanii, obținând o victorie in extremis, grație reușitei lui Ianis Hagi din ultimele minute.

ADVERTISEMENT

Distanță mare față de concurență

Conform sursei citate, ProTV nu a avut concurență pe segmentul orar în care s-a derulat partida de fotbal în care ”tricolorii” au făcut primul pas spre turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor.

Pe locul 2 în topul audiențelor s-a situat Kanal D, cu reality-show-ul Survivor, care a avut, în medie, 1,7 milioane de privitori, în vreme ce Antena 1 a contraatacat cu serialul Adela, care avut o medie de aproape 700 de mii de fani în fața micilor ecrane.

ADVERTISEMENT

În cifre de specialitate, ProTV a avut un rating de 13,2, pe durata transmisiei sportive, în vreme ce Kanal D a avut un rating de 9,2, iar Antena 1 un rating cu aproape 10 procente sub ProTV, de numai 3,9.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,86 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT