Hotnews

Peste două tone de cocaină confiscate la bordul unui remorcher, în largul Scoţiei

Peste două tone de cocaină au fost confiscate la bordul unui remorcher, în Marea Nordului, ca urmare a unei cooperări franco-britanice, au anunţat duminică autorităţile din cele două ţări,...
Autor: Ionuţ Cataramă | 26.04.2015 | 16:18
Peste două tone de cocaină confiscate la bordul unui remorcher, în largul Scoţiei

Peste două tone de cocaină au fost confiscate la bordul unui remorcher, în Marea Nordului, ca urmare a unei cooperări franco-britanice, au anunţat duminică autorităţile din cele două ţări, relatează AFP. Aceasta este a doua mare captură de cocaină în mai puţin de zece zile, după cea de 2,25 tone, în largul insulei Martinica, la bordul unei ambarcaţiuni cu pânze, cea mai importantă realizată vreodată de vama franceză.

De această dată, marina şi gărzile de coaste britanice au putut acţiona pe baza informaţiilor furnizate de vama franceză, potrivit unui comunicat. Direcţia naţională de informaţii şi controale vamale (DNRED) ‘a transmis un mesaj precis ce a permis celor două nave ale Royal Navy şi gărzilor de coastă britanice ‘să cerceteze un remorcher la 100 kilometri est de Scoţia ce transporta o cantitate foarte importantă de cocaină, peste două tone’, potrivit controlului vamal francez.

Hamal, un remorcher de 35 de metri înmatriculat în Insulele Marshall şi aparţinând unei societăţi ucrainene, a părăsit Insulele Canare la mijlocul lunii aprilie şi a fost reperat de DNRED.

Această importantă captură a fost ‘posibilă numai prin cooperarea cu poliţia de la graniţe, Royal Navy, vama franceză şi alţi parteneri internaţionali’, a declarat John McGowan, un responsabil al Agenţiei naţionale anti-crimă (NCA).

Sursă: www.romanialibera.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!