Life

Pește pe plită sau prăjit? Cum îl gătești ca să fie gustos și sănătos. Secretul bucătarilor de top

Care este rețeta ideală pentru pește: pe plită sau prăjit? Ponturile oferite de cei mai buni chefi pentru o masă delicioasă.
22.01.2023 | 15:45
Peste pe plita sau prajit Cum il gatesti ca sa fie gustos si sanatos Secretul bucatarilor de top
Care este rețeta ideală pentru pește: pe plită sau prăjit? Ponturile oferite de cei mai buni chefi din România pentru o masă delicioasă. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Pește pe plită sau prăjit? Cum îl gătești ca să fie gustos și sănătos. Secretul bucătarilor de top legat de acest preparat culinar care este extrem de bogat în fier și sărac în calorii. Descoperă care e rețeta perfectă.

Care este rețeta ideală pentru pește: pe plită sau prăjit? Ponturile oferite de cei mai buni chefi din România pentru o masă delicioasă

Peștele se numără printre preparatele culinare care nu lipsesc din meniurile marilor restaurante, dar cum este cel mai bine să fie pregătit? Majoritatea chefilor sunt de părere că prăjeala în ulei nu face bine la sănătate.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul pentru care recomandarea bucătarilor de top este gătirea pe plită. În felul acesta se păstrează întreg produsul și toate aromele se întrepătrund pentru o masă delicioasă, savuroasă și foarte sățioasă.

Concret, bucătarii cu experiență în domeniul culinar ne recomandă să uităm de baia de ulei sau de pane și să ne concentrăm mai mult pe peștele gătit pe plită, chiar dacă procesul este unul mai lent și care cere mai multă atenție.

ADVERTISEMENT

„Există plită, există sare, există cuptor, puţin cuptor, există tehnici de gătire în care să nu facem piure, practic, un peşte, mai ales dacă mai este şi proaspăt”, a declarat Octavian Baloi, chef la un restaurant mic din Constanța, pentru observatornews.ro.

Rețeta celui mai bun pește

„Este o bază de unt şi ulei pe care o punem aici. Şi pe care începem să o aromatizăm. Usturoi, nu tot din lume. Şi aici am nişte praz, tăiat cum m-am priceput eu mai bine.Un praf de sare ca să scoateţi apa din tot ce înseamnă vegetale.

ADVERTISEMENT

Apoi nişte roşii cherry, ca să avem şi o bază de sos, pe care le aruncăm acolo. Şi stingem cu un vin. Nu foarte mult. Focul tare, ca să scoatem din el alcoolul, da? Puţin iute oricând, e binevenit.

Să trezim practic la viaţă tot sosul ăsta. Şi pur şi simplu punem scoicile, pe care eu le prefierb puţin înainte tocmai pentru a scoate orice urmă de miros de nisip. Le aromatizăm”, a completat bucătarul, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

De aceeași părere sunt și mulți dintre proprietarii de restaurante de pe litoralul românesc care au văzut o tendință în rândul clienților. Foarte mulți oameni aleg să consume pește cât mai aproape de natur, de aceea aleg varianta pe plită, nicidecum prăjit.

ADVERTISEMENT