News

Peste zece cutremure s-au înregistrat în România în ultimele zile. Unde au avut loc acestea

România se confruntă cu o serie de cutremure în ultimele zile, nu mai puțin de zece înregistrându-se în câteva județe.
02.08.2021 | 21:10
Peste zece cutremure sau inregistrat in Romania in ultimele zile Unde au avut loc acestea
ADVERTISEMENT

În urmă cu mai puțin de o lună un cutremur de 4.1 grade pe scara Richter s-a înregistrat în zona seismică Vrancea, acesta resimțindu-se și în București.

Mai multe seisme slabe ca intensitate s-au înregistrat în ultimele luni în România, multe dintre acestea fiind în zona seismică Vrancea, cunoscută pentru asemenea fenomene fizice.

ADVERTISEMENT

Peste zece cutremure s-au înregistrat în ultimele zile. Unde au avut loc acestea

Un cutremur care a avut magnitudinea de 3.2 grade pe scara Richter a avut loc luni seară în jurul orei 18.00, în zona seismică Vrancea, potrivit datelor furnizate de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, conform Realitatea Plus.

Fenomenul s-a petrecut la o adâncime de 131 de kilometri în apropierea următoarelor orașe: 91 kilometri est de Brașov, 93 sud de Bacău, 104 kilometri de Galați, 104 kilometri nord-est de Ploiești, 107 nord-este Ploiești și 153 kilometri nord de București.

ADVERTISEMENT

După acesta, la mai puțin de jumătate de oră s-a înregistrat un nou seism, în Moldova, județul Vaslui. Acesta a fost încadrat la categoria slab, având o magnitudine de 2.2 grade pe scara Richter și fiind la o adâncime de șase kilometri.

Cutremurul s-a produs: la 42 kilometri sud de Iași, 46 kilometri nord-est de Bacău, 112 kilometri vest de Chișinău, 158 kilometri nord de Galați, 169 kilometri vest de Tiraspol, 176 kilometri nord de Brăila, 189 kilometri nord-est de Brașov, 199 kilometri sud-est de Cernăuți, 232 kilometri nord-est de Ploiești și 256 kilometri vest de Odessa.

ADVERTISEMENT

În ultimele 48 de ore au avut loc deja 13 seisme, cu magnitudini cuprinse între 2 și 4.1 grade pe scara Richter. Cutremurele s-au produs în județele Vrancea, Vaslui, Buzău, Brăila și Sălaj.

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a înregistrat pe 26 mai, a avut o magnitudine de 4.7 grade pe scara Richter, iar acesta s-a făcut simțit și în Capitală.

ADVERTISEMENT

Cutremurele de mică intensitate nu trebuie să ne îngrijoreze

Deși se raportează un număr tot mai mare de seisme, majoritatea de mică intensitate, geofizicienii ne liniștesc și spun că acestea nu ar trebui să ne îngrijoreze.

În ceea ce privește un cutremur de mare intensitate care ar putea să aibă efecte devastatoare, până în 2040 sunt șanse destul ridicate să avem un asemenea fenomen în țara noastră, ne mai avertizează specialiștii.

ADVERTISEMENT