Peștele care are un conținut ridicat de vitamina D și nutrienți esențiali pentru sănătate. Nu este greu de găsit și nici nu are un preț ridicat, ceea ce îl transformă într-o alegere sănătoasă și la îndemână pentru orice român.
Peștele care are un conținut foarte ridicat de vitamina D este cel oceanic. Deși această substanță se găsește și în speciile de apă dulce, în această categorie este în proporții mai mari.
De aceea, peștele oceanic ajută la întărirea oaselor și a imunității. Nutriționistul Cristian Mărgărit a explicat cât de important este acest pește în dieta zilnică. Specialistul recomandă consumul periodic pentru a te putea bucura de toate beneficiile cu care vine la pachet.
„Vitamina D pe care ar fi trebuit să o producem cu toții în piele dacă ne expuneam la soare, pentru că toamna nu prea se mai produce Vitamina D în piele, chiar dacă te expui la soare şi foarte puţine alimente conţin Vitamina D.
Aş puncta aici peştele oceanic pentru imunitate este un miracol, pentru că el include mai mulţi nutrienţi care ne ajută. Vitamina D, Vitamina A, seleniu, zinc, fier, proteină, omega trei, toate ajută imunitatea”, a spus Cristian Mărgărit la dcmedical.ro.
Peștele oceanic, bogat în vitamina D, se găsește în orice pescărie, iar prețul său este unul câte se poate de accesibil pentru toate buzunarele. Există, de asemenea, și multiple moduri de a-l pregăti.
„Vorbim despre peştele oceanic de apă rece, peştele de captură şi culmea, aici de exemplu macroul, heringul, peşti care sunt mai ieftini, sunt foarte, foarte potriviţi”, a mai spus expertul în nutriție.
Somonul, de asemenea, este cunoscut ca fiind cea mai bună sursă de vitamina D. O bucată mică poate furniza o cantitate semnificativă a acestei vitamine. Același lucru se poate spune și despre o porție de macrou.
Însă, este de menționat că peștele recomandat, indiferent de specie, este cel proaspăt sau congelat. Cel la conservă poate avea un conținut mult mai mic de vitamina D. Modul de gătire joacă, pe de altă parte, un rol crucial.