Life

Peștele bogat în vitamina D pe care nu mulți români îl consumă. Merge de minune cu cartofi sau în sandvișuri cu cremă de brânză, e sățios și gustos

Peștele care conține multă vitamina D, însă nu e mâncat de mulți români. Poate fi servit cu cartofi, este delicios și sănătos.
13.12.2024 | 11:04
Pestele bogat in vitamina D pe care nu multi romani il consuma Merge de minune cu cartofi sau in sandvisuri cu crema de branza e satios si gustos
Ce pește conține o cantitate mare de vitamina D. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Numeroase studii efectuate până acum au arătat care este, de fapt, peștele bogat în vitamina D, dar pe care nu mulți români îl consumă. Acesta merge de minune cu cartofi sau în sandvișuri cu cremă de brânză. Cei care l-au gustat au spus că este sățios și gustos.

Ce pește are multă vitamina D în compoziția sa

Peștele este un tip de carne care se poate consuma în perioada marilor posturi de peste an, așa cum este cel al Crăciunului. Cu toate că este cumpărat destul de rar de români, acesta are numeroase beneficii pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

De multe ori este lăsat deoparte, dar puține persoane știu că are în compoziția sa multă vitamina D. Acesta este heringul, care este gustos, sățios și versatil. Poate fi consumat alături de cartofi sau în sandvișuri.

În plus, se găsește în magazine sub mai multe forme, cum ar fi marinat, afumat sau conservat. Reprezintă o opțiune excelentă pentru sănătatea umană pentru că este bogat în acizi grași omega-3 și vitamina D.

ADVERTISEMENT

De asemenea, heringul este o alegere sănătoasă pentru întărirea sistemului imunitar în sezonul rece. Nutriționiștii îl recomandă pentru că reduce inflamația din organism și are rolul de a îmbunătăți funcția cerebrală.

Totodată, specialiștii arată că acest tip de pește conține vitamine și minerale esențiale. Pe lângă vitamina D, mai are vitamina B12, seleniu și fosfor, care sprijină sănătatea generală și bunăstarea. Mai mult, produsul susține sănătatea oaselor pentru că are calciu.

ADVERTISEMENT

Cum poți consuma heringul

Heringul poate fi consumat extrem de ușor pentru că se integrează de minune în diverse rețete culinare. Una dintre acestea constă într-o salată delicioasă și sățioasă, numai bună de consumat la masa de prânz. Conține cartofi fierți, ceapă și mărar.

În acest preparat culinar peștele marinat adaugă o notă de prospețime, în timp ce cartofii aduc consistență. Persoanele care adoră heringul afumat îl pot adăuga în sandvișuri sau în rulouri umplute cu legume sau cu o cremă de brânză vegetală.

ADVERTISEMENT

Bucătarii spun că heringul este perfect pentru aperitivele festive. Tot ce trebuie să faci este să feliezi peștele și să-l adaugi peste felii de castravete sau pe biscuți sărați. Aperitivul poate fi decorat de verdeață, putând fi consumat imediat.

ADVERTISEMENT