Medicul Vlad Ciurea a spus care este peștele bun și ieftin considerat cel mai sănătos din lume. Cunoscutul neurochirurg le recomandă oamenilor să-l consume în mod regulat pentru a se putea bucura de beneficiile sale.
Peștele este un aliment foarte important, pe care multe persoane îl pot consuma. Acest produs contribuie la buna dezvoltare a corpului, dar mai ales a creierului.
Este cunoscut faptul că peștele conține o cantitate mare de acizi grași Omega-3, care sunt necesari pentru menținerea sănătății creierului și a inimii. De altfel, peștele e un aliment destul de accesibil și poate fi inclus în alimentație.
Renumitul medic neurochirurg a spus că peștele ar trebui să se regăsească în alimentația tuturor, deoarece este foarte sănătos. Acest aliment conține vitamine precum A, D, E şi B12, dar și minerale cum ar fi fosfor, potasiu, iod și grăsimi sănătoase.
“În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine creierului, și acel Omega care are două forme de colesterol, forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică.
Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic”, a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Peștele marin este cel mai bun, potrivit cunoscutului medic neurochirurg. Acesta recomandă consumul de somon sălbatic, care e mai bun decât cel de la crescătorie. Acest tip de pește are o cantitate de proteine sănătoasă pentru celulele nervoase.
“Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă.
Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a mai spus medicul Vlad Ciurea.