Peștele bun și ieftin pe care îl poți consuma chiar și de 5 ori pe săptămână se găsește oriunde. Dincolo de asta e o bombă de proteine și poate completa perfect numeroase rețete. De la sushi până la salate și nu numai.
În general, peștele este considerat un aliment minune. Avem de unde alege, pentru că natura ne oferă numeroase specii. Iar cele mai multe dintre ele se găsesc ușor în magazine și nu au deloc prețuri mari.
Dacă peștele gras, precum somonul nu trebuie consumat atât de des, iată că alte specii fac excepție. Peștele bun și ieftin pe care îl poți consuma chiar și de 5 ori pe săptămână este chiar tonul.
Îl găsești la conservă, ori îl poți cumpăra și congelat. Totodată, există numeroase mixuri de salate de ton pe care le găsești în comerț, astfel că îți pot asigura rapid o masă cât se poate de sănătoasă. Ce beneficii are însă tonul?
În primul rând este sărac în calorii. Pe de altă parte, conține multe proteine, dar și grăsimi sănătoase. Printre altele, tonul este bogat în vitamina D, iar acesta este un alt motiv pentru care e recomandat de specialiști.
„Tonul este bogat în proteine, dar are un conținut scăzut de calorii și grăsimi saturate. Acesta conține și grăsimi antiinflamatoare omega-3, deși nu la fel de mult ca unii dintre peștii mai grași, cum ar fi somonul, macroul și heringul”, subliniază nutriționistul Barbara Sobel.
Peștele bun și ieftin pe care îl poți consuma chiar și de 5 ori pe săptămână conține și vitamina B12 din plin, dar și seleniu. Totodată, acesta protejează funcțiile creierului și e bogat și în antioxidanți, arată mindbodygreen.com.
Și totuși cum să îl consumi corect? Specialiștii ne recomandă să optăm pentru tonul în ulei vegetal, mai exact fie în ulei de soia, fie în ulei de porumb. Și uleiul de măsline extravirgin este de asemenea hrănitor, deci poate fi o alegere bună.
Tonul consumat în suc propriu are mai mult sodiu, astfel că persoanele care au probleme cu inima ar fi bine să fie atente la acest detaliu. Iar evident, cei care găsesc peștele proaspăt, îl pot consuma fără griji.
Peștele bun și ieftin pe care îl poți consuma chiar și de 5 ori pe săptămână protejează inima și de asemenea, are grijă de organismul nostru când vine vorba de anumite tipuri de cancer, spun specialiștii. Astfel, la o singură masă te poți bucura de numeroase beneficii.