Life

Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce

Sfaturi prețioase pentru alcătuirea unei diete echilibrate. Cât pește poți să consumi, de fapt, în decursul unei singure săptămâni.
16.06.2024 | 08:30
Pestele care contine mult mercur Nu este recomandat ca femeile insarcinate sau copiii sal manance
Care este cantitatea de pește pe care trebuie să o consumi într-o săptămână. Sortimentul de pește care conține mercur Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Medicii nutriționiști recomandă ca acesta să fie introdus fără nicio problemă în alimentație. Însă, totul trebuie făcut cu moderație.

Care este peștele care conține mercur. Nu se recomandă gravidelor

Alimentația echilibrată este esențială pentru un organism sănătos. Alcătuirea unei diete care să conțină toate grupele de alimente poate fi o adevărată provocare pentru mulți. Tocmai de aceea, specialiștii în nutriție au venit cu câteva sfaturi esențiale.

ADVERTISEMENT

Pentru fiecare persoană în parte, echilibrul în nutriție poate avea o semnificație diferită. În plus, nevoile diferă și ele de la un organism sau altul. Pentru că anumite reguli nu se aplică tuturor, nutriționiștii recomandă moderație în ceea ce privește inclusiv consumul de pește.

Conform Agenției Spaniole pentru Siguranța Alimentară și Nutriție, cantitatea de pește care poate fi consumată într-o săptămână se stabilește în funcție de două criterii. Și anume, luând în considerare persoanele complet sănătoase și persoane și persoanele vulnerabile sau care nu tolerează peștele.

ADVERTISEMENT

Persoanele sănătoase pot consuma în fiecare săptămână 3 sau 4 porții de pește. Nu contează neapărat tipul de pește, ci este important să nu se depășească această cantitate recomandată pentru a nu apărea probleme.

În cazul persoanelor vulnerabile, precum femeile însărcinate și copiii, cantitatea este aceeași. Însă, pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, acestea trebuie să evite peștele sabie sau tonul roșu, din cauza conținutului ridicat de mercur.

ADVERTISEMENT

Gătirea sau condimentarea excesivă, cele mai frecvente greșeli în prepararea peștelui

Dincolo de recomandările legate de cantitatea de paște, este foarte important de reținut că acesta are un conținut ridicat de vitamine și proteine. Chiar dacă este consumat cu moderație, beneficiile sale vor fi aceleiași pentru organism.

Pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile consumului de pește, trebuie să eviți cele mai frecvente greșeli care duc la alterarea sau la pierderea calităților pe care acesta le are. Tocmai de aceea, un pas esențial este depozitarea corespunzătoare a peștelui.

ADVERTISEMENT

Conservarea peștelui trebuie să aibă loc în condiții optime. De obicei, se recomandă ca peștele să fie consumat proaspăt, chiar în ziua în care a fost cumpărat. Dacă acest lucru nu este posibil, peștele poate fi depozitat în congelator.

De asemenea, pentru un gust mai bun, dar și pentru păstrarea nutrienților, peștele nu trebuie gătit prea mult. Acesta nu trebuie să stea prea mult pe foc sau în cuptor și nici nu trebuie întors mult prea devreme sau prea des.

Nici condimentarea excesivă nu este recomandată. Peștele trebuie să își păstreze gustul și aroma, fără să dea impresia unui alt preparat în farfurie.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”