Mulți români cumpără peștele Pangasius, care le poate distruge sănătatea. Mulți nu știu că acest produs conține substanțe toxice din cauza locului din care provine.
Atunci când merg la cumpărături, mulți români cumpără Pangasius datorită faptului că are un preț destul de accesibil. Este ieftin și nici nu are oase, astfel că este mai comod de mâncat. Gustul și mirosul nu sunt foarte puternice, așa cum este cazul altor tipuri de pești.
Cu toate acesta, chiar dacă este un pește ieftin, nu ar trebui să îl consumi des deoarece ți-ar putea afecta sănătatea. Înainte de a cumpăra Pangasius, este important să știi de unde provine acesta.
Peștele Pangasius provine din apele Vietnamului, din râul Mekong, care este foarte poluat din cauza fabricilor aflate în apropiere de el. Deșeurile acestor fabrici ajung adesea în apa râului.
Pangasiusul nu a ajuns în apele acestui râu în mod natural. De fapt, a fost creat special pentru a supraviețui toxinelor din râul Mekong. Este o încrucișare a mai multor specii de pește, cu o toleranță crescută la toxinele din această apă, cu care se și hrănește.
Astfel, Pangasiusul curăță apa râului de toxine. Peștele se hrănește toată viața cu aceste substanțe toxice, bacterii și microorganisme, dar și cu resturi de pești morți, care au fost uscați și măcinați sub formă de pudră.
Din acest motiv, Pangasiusul mai este cunoscut și ca peștele sanitar. Înainte de a-l cumpăra de la supermarket, ar trebui să te gândești de două ori dacă vrei să-l consumi sau nu. Acest pește este departe de a fi sănătos.
În plus, au apărut zvonuri potrivit cărora a cererea de Pangasius este foarte mare și a fost nevoie de injectarea de hormoni care provin din urină deshidratată. S-a constatat că, datorită acestui proces, peștii cresc mai rapid, având și carnea mai pufoasă, notează observatordetimis.ro.
Acuzațiile la adresa peștelui nu au fost nici confirmate, dar nici negate de către autorități. Înainte de a-l achiziționa de la magazin, e bine să ții cont de toate aceste detalii despre Pangasius.
Poți opta, în schimb, pentru un pește mai sănătos. Macroul, șprotul, sardinele sau hamsiile nu costă foarte mult și oferă nutrienții necesari de care ai nevoie.