Specialiștii au descoperit care este peștele care prelungește viața. Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Nagoya din Japonia au descoperit că anumiți pești au beneficii asupra organismului uman.
Școala de Medicină a Universității Nagoya din Japonia au ajuns la concluzia că peștii mici, precum perca albă, capelinul, merlanul japonez și sardinele mici uscate prelungesc viața, atunci când consumați des.
Aceste sortimente se pot consuma cu tot cu organe, componente care conțin oligoelemente, precum calciul și vitamina A. Echipa a analizat 80.802 participanți, între e 35 și 69 de ani, timp de 9 ani. Pe parcurs, 2.482 de persoane au murit. Iar în 60% dintre cazuri, de vină a fost cancerul.
Peștele mic prelungește viața și reduce riscul de deces prematur în rândul femeilor. Este de ajuns dacă este consumat o dată sau de două ori pe lună. Acest aliment reprezintă o sursă de acizi grași omega-3.
În plus, este bogat și în alte substanțe nutritive, cum ar fi vitamina D și seleniu, bogate în proteine și sărace în grăsimi saturate. Consumul de pește are numeroase beneficii asupra organismului uman.
Peștele nu doar că prelungește viața, dar îmbunătățește sănătatea inimii și a sistemului circulator. Acizii grași protejează inima de tulburările de ritm cardiac, care pot fi chiar fatale. În plus, scade tensiunea arterială.
Alimentul pe care mulți români îl evită îmbunătățește funcția vaselor de sânge. Printre peștii grași considerați cei mai benefici se numără: heringul, somonul, sardinele, șprotul, păstrăvul și macroul, dar și peștele alb.
Din această categorie fac parte: ibanul de mare, dorada, calcanul, halibutul. Cantitatea optimă de consum este de 2-3 porții pe săptămână. De menționat este că o porție nu trebuie să depășească mărimea palmei.
Atenție, însă, pentru că anumiți pești pot fi infectați cu substanțe dăunătoare, ca mercurul, bifenilii policlorurați (PCB), dioxinele și reziduurile de pesticide. Acestea pot avea efect negativ asupra sănătății.