Life

Peștele delicios care și-a făcut apariția în Marea Neagră. Are oase puține, nu e deloc scump și îl găsești deja la Kaufland, Lidl, Auchan sau Carrefour. Experții au rămas surprinși când l-au văzut

Peștele delicios care se găsește și în Marea Neagră. Nu este scump deloc și îl găsești în toate supermarketurile cunoscute.
28.06.2024 | 21:00
Pestele delicios care sia facut aparitia in Marea Neagra Are oase putine nu e deloc scump si il gasesti deja la Kaufland Lidl Auchan sau Carrefour Expertii au ramas surprinsi cand lau vazut
Peștele delicios care și-a făcut apariția și în Marea Neagră. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peștele rar care și-a făcut apariția și în Marea Neagră. Are oase puține, este delicios și nici măcar nu costă foarte mulți bani. Îl poți cumpăra de la magazine precum Kaufland, Lidl, Auchan și Carrefour.

Peștele delicios care se găsește și în Marea Neagră

Peștele care până acum era destul de rar sau despre a cărui existență în Marea Neagră este dorada. Este, de fapt, un pește de apă caldă. Dar acum, bancuri formate din această specie au putut fi observați în adâncuri, spre bucuria pescarilor și a pasionaților de scufundări.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta, spun specialiștii, a fost posibil în urma schimbărilor climatice. În toamnă, apa de la țărm a avut chiar și 21 de grade, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii 50 de ani.

Peștele delicios care se găsește și în Marea Neagră este găsit, cu precădere, în Marea Neagră. „Dorada are o limită, pe la 8-10 grade, sub această temperatură nici măcar nu poate trăi, viețui.

ADVERTISEMENT

Ei bine, dacă marea nu se mai răcește în zona de sud și ajunge la o temperatură convenabilă, resurse trofice există și e foarte posibil ca această specie să o găsim tot mai prezentă în Marea Neagră”, a spus Adrian BÎlbă, cercetător, conform euronews.ro. 

Dorada meditaraneeană a reușit să se adapteze în Marea Neagră

De faptul că apa este tot mai caldă au profitat și specialiștii de la Institutul de Cercetări Marine Grigore Antipa din Constanța. Aceștia au reușit să adapteze dorada, un pește fără oase și care se găsește la toate supermaketurile, în Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

Din Italia au fost aduse 200 de exemplare și toate au rezistat cu brio. Cercetătorii speră ca, în acest ritm, vor reuși să adapteze și alți pești la condițiile climatice existe în momentul acesta la noi în țară.

„Au avut un ritm de creștere foarte bun. Vedeți cât sunt de prietenoși. Pot să spun, acceptă hrana foarte ușor, nu se sperie de fermieri. Sunt niște pești perfecți pentru astfel de sisteme de cultură.

ADVERTISEMENT

Multe specii din Mediterană vor pătrunde din ce în ce mai frecvent în Marea Neagră probabil vor stabili chiar și populații stabile aici, este greu de anticipat în acest moment, dar nu imposibil”, a spus Victor Niță, cercetător al Institutului de Cercetări Marine Grigore Antipa.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”