Life

Peștele din conservă care e mai sănătos decât somonul și tonul la un loc. Puțini români îl bagă în seamă, deși costă numai câțiva lei. E plin de Omega 3 de origine marină

Peștele din conservă care are o mulțime de beneficii pentru organism. Este mult mai sănătos și mult mai ieftin decât somonul sau tonul.
08.03.2025 | 22:00
Pestele din conserva care e mai sanatos decat somonul si tonul la un loc Putini romani il baga in seama desi costa numai cativa lei E plin de Omega 3 de origine marina
Peștele din conservă care este considerat mult mai bun decât tonul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peștele din conservă, considerat mult mai sănătos decât somonul sau tonul. Chiar dacă nu are deloc un preț piperat, românii nu îl consumă foarte des.

Peștele din conservă care este mai sănătos decât somonul sau tonul

Peștele este unul dintre cele mai bune alimente pe care i le poți oferi organismului tău. Nutriționiștii îl recomandă constant, datorită nutrienților și acizilor grași Omega-3 pe care îi conține.

ADVERTISEMENT

În prezent, există o mulțime de variante de pește pe care le poți introduce în alimentație. Potrivit specialiștilor, inclusiv peștele la conservă este extraordinar. Pe lângă faptul că unele conserve sunt foarte ieftine, peștele pe care îl conțin poate fi mai bun decât faimosul somon sau ton.

Surprinzător sau nu, sardinele sunt mult mai bune decât tonul sau somonul. Sardinele la conservă abundă de acizi grași Omega-3 de origine marină, o grăsime cu beneficii extraordinare pentru organism. Acizii grași Omega-3 de origine marină reduc inflamația din corp, reduc riscul de depresie, dar și riscul apariției bolilor de inimă sau a accidentelor vasculare cerebrale.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acizii grași Omega-3, sardinele din conservă mai sunt și o sursă bogată de calciu. Potrivit specialiștilor, calciul sardinelor dintr-o singură conservă echivalează cu cel al unui pahar de lapte.

Care sunt beneficiile consumului de sardine

Sardinele la conservă pot fi alternativa ideală și rapidă ori de câte ori ai poftă de pește. Pe lângă avantajele enumerate, sardinele sunt și o sursă importantă de seleniu. Acest microelement este benefic pentru sănătatea tiroidei și a glandei adrenale. De asemenea, seleniul contribuie și la producția de glautation din corp.

ADVERTISEMENT

Sardinele conțin și vitamina B12, iar o simplă conservă oferă 137% din doza zilnică recomandată. Vitamina B12 din sardine protejează împotriva anemiei și depresiei, mai ales dacă acestea fac parte dintr-o dietă echilibrată.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat faptul că sardinele pot fi consumate în integralitate, cu tot cu oase. Acestea sunt pline de calciu ușor de asimilat și reprezintă un adevărat beneficiu pentru persoanele cu alergie la lactate.

Consumul regulat de sardine ajută la sănătatea pielii și scad rezistența la insulină. De asemenea, comparativ cu alte specii de pești, sardinele au mai puțin mercur.

Dacă vrei să introduci sardinele în alimentația ta, trebuie să știi că acestea nu sunt deloc costisitoare. În funcție de preferințe, poți găsi sardine în conservă la 6.90 lei, dar sunt și variante mai scumpe, la 23 sau la 36 de lei.

Tags: