Life

Peștele ieftin și bun pe care medicii îl recomandă de cel puțin două ori pe săptămână. Reduce riscul la mai multe afecțiuni și e o bombă de vitamine

Peștele ieftin și bun recomandat de medici de cel puțin două ori pe săptămână. Reduce riscul mai multor afecțiuni. Este o bombă de vitamine.
17.06.2024 | 16:33
Pestele ieftin si bun pe care medicii il recomanda de cel putin doua ori pe saptamana Reduce riscul la mai multe afectiuni si e o bomba de vitamine
Despre ce pește este vorba. Sursa foto: doc.ro
ADVERTISEMENT

Un consum săptămânal de pește gras, de cel puțin două ori pe săptămână, reduce riscul de scleroză multiplă, potrivit unor studii recente. Nu este vorba despre un pește scump, ci din categoria celor ieftini și buni, în același timp.

Ce pește ieftin și bun este recomandat de medici

Mai mulți cercetători de la Universita del Piemonte Orientale au investigat atent felul cum dieta și factorii legați de stilul de viață pot influența apariția unor afecțiuni medicale, precum scleroza multiplă. La ce concluzii au ajuns?

ADVERTISEMENT

Experții au constatat că printre elementele nocive care duc la apariția bolii menționate sunt fumatul, obezitatea, expunerea la lumina ultravioletă sau o masă bazată pe produse pline de calorii, precum cele de tip fast-food.

Este foarte relevantă sănătatea intestinelor. Dacă acestea nu sunt în cea mai bună formă, atunci pot apărea dereglări la nivelul sistemului nervos. Printr-o alimentație compusă din diferite plante, legume și un consum moderat de pește gras se poate preveni scleroza multiplă.

ADVERTISEMENT

Consumul de pește gras o dată pe săptămână s-a dovedit a fi mai eficient decât un consum frecvent, potrivit MedicalNewsToday. Macroul, de exemplu, somonul sau sardinele ar trebui incluse în meniul săptămânal. Rezultatele le vei vedea rapid.

”Somonul se remarcă prin conținutul foarte bogat de vitamine D si B, precum și de acizi grași Omega-3 și Omega-6, dar și de proteine și antioxidanti. Este unul dintre peștii cei mai bogați în acizi grași, așa încât majoritatea suplimentelor alimentare cu Omega-3 conțin ulei de somon. 

ADVERTISEMENT

Sardinele și anșoa sunt bogate în acizi grasi Omega-3 și Omega-6 și în vitamina D. Anșoa are, de asemenea, și un conținut bogat de fier. De asemenea, nu conțin cantități periculoase de mercur”, explică dr. Oana Cuzino pe doc.ro

De ce este important consumul de pește pentru organism

Același medic mai subliniază că prin consumul de pește ne asigurăm o sănătate curată. Întreg corpul ni se dezvoltă mai armonios și prevenim și apariția unor afecțiuni ca depresia, cele cardiace, plus că ne asigurăm un somn odihnitor.

ADVERTISEMENT

Dacă nu îți place gustul de pește, poți să apelezi la suplimentele alimentare, pe bază de acizi grași Omega-3. Prin aceștia îți asiguri aportul zilic necesar, încât corpul tău să nu aibă de suferit pe termen lung.

”Consumul de pește este esențial pentru dezvoltarea corpului și a creierului, facilitează creșterea în volum a materiei cenușii, te protejează de afecțiunile cardiace, ajută la prevenirea depresiei, scade riscul apariției bolilor autoimmune și îți asigură un somn odihnitor.

Dacă nu îți place, însă, gustul de pește, sau îl consumi foarte rar, este recomandat să te orientezi după un supliment alimentar pe bază de acizi grași Omega-3, pentru a-ți asigura aportul zilnic necesar”, mai explică medicul Oana Cuzino.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați...
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”