Life

Peștele pe care trebuie să-l mănânci în ziua de luni. Are vitamine, proteine și te ajută să fii în formă chiar de la începutul săptămânii

Peștele care este indicat să fie consumat în ziua de luni. Nutriționiștii îl recomandă pentru că are vitamine, proteine și multe beneficii.
26.05.2024 | 18:50
Pestele pe care trebuie sal mananci in ziua de luni Are vitamine proteine si te ajuta sa fii in forma chiar de la inceputul saptamanii
Peștele care este indicat să fie consumat în ziua de luni. Nutriționiștii îl recomandă pentru că are vitamine, proteine și multe beneficii. Sursa foto: saltedmint.com
ADVERTISEMENT

Peștele pe care trebuie să-l mănânci în ziua de luni. Are vitamine, proteine și te ajută să fii în formă chiar de la începutul săptămânii. Specialiștii spun că are un gust aparte și că se poate integra extrem de ușor în alimentație.

Peștele care este indicat să fie consumat în ziua de luni. Nutriționiștii îl recomandă pentru că are vitamine, proteine și multe beneficii

Peștele care este indicat să fie consumat în ziua de luni. Nutriționiștii îl recomandă pentru că are vitamine, proteine și multe beneficii. Doctorii îi sfătuiesc pe oameni să îl includă în meniu cel puțin o dată pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Trăiește în apele sărate, în zone marine, cum ar fi Atlanticul de Nord, Marea Nordului sau Marea Baltică. Codul, căci despre el este vorba, este un produs care nu trebuie să lipsească din alimentație pentru că are foarte multe proprietăți pentru sănătate.

Are multe vitamine și minerale esențiale pentru funcționarea în parametri optimi a organismului uman. Experții spun că acest pește conține calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu, niacina, vitaminele B12, A, C și D, fier.

ADVERTISEMENT

În plus, este delicios pentru că are un gust cu totul aparte și este foarte ușor de preparat. Se poate face în tigaie, la cuptor sau la abur, fără a-și pierde proprietățile. Codul trebuie consumat în mod regulat pentru a avea efectele scontate.

Ce beneficii are consumul de cod

Consumul de cod are o serie de beneficii importante pentru sănătatea umană. Dacă este consumat încă de la începutul săptămânii oferă energie, o bună funcționare a sistemului nervos și a celulelor din sânge. Previne anemia, scade colesterolul rău și are acizi grași esențiali Omega-3.

ADVERTISEMENT

În plus, peștele scade riscul de a dezvolta boli de inimă, în timp ce tensiunea arterială este menținută în limite normale. De asemenea, creierul va funcționa mult mai bine, indiferent de vârsta la care ești dacă consumi regulat acest aliment.

Totodată, specialiștii îl recomandă pentru că reduce pierderea de materie cenușie pe măsură ce îmbătrânești, scade riscul apariției bolii Alzheimer și ajută la menținerea unei greutăți optime, precum și la pierderea kilogramelor în plus.

ADVERTISEMENT

Mai mult, codul este ideal pentru funcționarea glandei tiroide pentru că controlează bine organismul și funcția cognitivă. Codul determină musculatura să se ”repare” mai ușor după efort fizic susținut dacă este consumat constant.

Sistemul imunitar funcționează mai bine și te apără de orice fel de infecții dacă ai cel puțin o dată pe săptămână acest pește în farfurie. Fosforul din compoziția sa este perfect pentru sănătatea oaselor și a danturii, iar potasiul reface echilibrul lichidelor din organism.

Codul anulează efectele nocive ale sodiului, relaxează vasele de sânge și promovează circulația mult mai eficientă. Peștele are rolul de a reduce contracțiile care apar la nivelul vaselor de sânge și este foarte sigur pentru consum pentru că are puțin mercur.

ADVERTISEMENT