Peștele pe care e bine să-l mănânci primăvara are beneficii uimitoare pentru organism. Dincolo de asta se prepară și foarte repede și e și delicios, pregătind organismul pentru noul sezon.
A venit deja primăvara, iar temperaturile cresc și ele. Chiar și așa, organismul nostru poate să resimtă anumite schimbări. Sunt persoane care devin mai vulnerabile în fața răcelilor, în timp ce altele pot să se simtă obosite.
Mișcarea, dar și alimentația joacă un rol extrem de important în acest sens. Având o viață echilibrată, dar și un meniu pe măsură, ne putem bucura de o stare de bine și totodată, putem uita de alte probleme.
Peștele pe care e bine să-l mănânci primăvara îți va aduce de asemenea beneficii. Acesta e bogat în nutrienți și de altfel este și delicios. Este vorba depre somonul roz, relatează cei de la The Health Site.
Specialiștii ne recomandă să includem somonul în dieta noastră. El reface organismul după iarnă și îl pregătește pentru sezonul cald. Totodată, somonul e o sursă bună de proteine, necesare pentru refacerea organismului.
„Primăvara, merită să includeți acest pește în dieta dumneavoastră. Aceasta este cea mai bună modalitate de a vă reface organismul după iarnă, mai spune publicația. Somonul roz este cunoscut pentru gustul delicat și disponibilitatea sa și conține multe proprietăți utile”, arată sursa citată.
Somonul este de asemenea bogat în acizi grași omega-3, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Totodată, aceștia îmbunătățesc funcția cognitivă și pot să reducă și inflamațiile.
Peștele pe care e bine să-l mănânci primăvara conține și vitamina B, esențială pentru metabolism, dar și pentru sistemul nervos. Iar un avantaj e faptul că acesta se prepară și foarte ușor.
Poate fi făcut pe plită, la tigaie, dar și la cuptor și nu necesită prea multe condimente. Iar consumat alături de niște legume, sau chiar cereale, poate fi o masă cât se poate de sănătoasă, ușoară, dar și delicioasă, care să ofere energie.