Sport

Petar Gluhakovic, debut de coșmar la Dinamo. A greșit la ambele goluri încasate de „câini” și a fost criticat de Torje la final

FANATIK a analizat prestația fundașului dreapta, Petar Gluhakovic, aflat la debutul în tricoul lui Dinamo. Austriacul a greșit la ambele goluri marcate de ilfoveni.
22.11.2021 | 22:33
Petar Gluhakovic debut de cosmar la Dinamo A gresit la ambele goluri incasate de caini si a fost criticat de Torje la final
ADVERTISEMENT

Petar Gluhakovic, noul fundaș dreapta al lui Mircea Rednic, a debutat pentru „câini” în meciul împotriva lui FC Voluntari, pierdut cu 2-1.

Austriacul de 25 de ani nu a avut însă o prestație bună și s-a văzut lipsa de pregătire fizică, fiind depășit în dese rânduri de adversarii direcți.

ADVERTISEMENT

Petar Gluhakovic, probleme mari la primul meci ca titular pentru Dinamo: „O greșeală personală care face ca totul să se distrugă”

FANATIK a analizat prestația lui Petar Gluhakovic în partida FC Voluntari – Dinamo, iar concluziile nu sunt deloc roz. Fundașul dreapta a greșit la ambele goluri marcate de echipa pregătită de Liviu Ciobotariu.

Gluhakovic nu a fost iertat nici de căpitanul Gabi Torje: „Jocul ducea spre un egal. Era un punct în deplasare. Vine o greșeală personală care face ca totul să se distrugă”, a spus dinamovistul la finalul meciului cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

La primul gol marcat de ilfoveni prin Vadim Rață, austriacul l-a pierdut pe traseu pe mijlocașul central din Republica Moldova, pe care nici Deian Sorescu nu a mai putut să îl oprească din drumul spre gol.

Voluntariul a preluat conducerea pe tabela de marcaj în minutul 65, după o minge pierdută de același Petar Gluhakovic, care l-a pus într-o poziție excelentă pe fostul dinamovist Ion Gheorghe, care l-a executat pe Plamen Iliev cu șut din interiorul careului la colțul lung.

ADVERTISEMENT

„Nu ai voie să judeci și să tratezi faza de asemenea manieră. O greșeală foarte mare a lui Gluhakovic la golul doi marcat de Ion Gheorghe”. – Ionel Dănciulescu la Digi Sport Special

Pe lângă aceste greșeli, Gluhakovic a fost în dese rânduri depășit în banda dreaptă, de unde au venit multe centrări ale ilfovenilor. Cea mai bună dovadă pentru evoluția slabă a jucătorului este faptul că Mircea Rednic l-a schimbat imediat după golul al doilea înscris de illfoveni, în minutul 71 cu atacantul Cătălin Țîră.

De când nu mai jucase Petar Gluhakovic un meci oficial

Petar Gluhakovic a jucat primul meci oficial după o pauză de aproape un an de zile! Fundașul dreapta evoluase ultima oară pentru NK Lokomotiv Zagreb împotriva celor de la HNK Gorica, pe data de 28 noiembrie 2020.

ADVERTISEMENT

„Se vede că are teamă să bage piciorul. Am înțeles că a avut o accidentare destul de gravă și a avut o operație complicată”, a comentat și Decebal Rădulescu prestația lui Gluhakovic.

Sezonul trecut Gluhakovic a jucat doar cinci meciuri pentru croați, iar în acel meci încheiat la egalitate, scor 1-1, a intrat abia în ultimele 15 minute de joc. Fundașul dreapta de 25 de ani este evaluat conform transfermarkt la 200.000 de euro și are 14 selecții în naționala U21 a Austriei.

„Păcat de eroarea pe care a făcut-o Petar Gluhakovic. Faci cum dă Tamaș și Armaș în tribună, nu filosofezi! Nu trebuie să te complici. Nu am soluții. Ce să fac, să joc iar cu Sorescu? A greșit la golul doi, e la primul meci. Nu e numai din cauza lui pentru că au fost greșeli în lanț”. – Mircea Rednic, după debutul lui austriacului

A semnat cu Dinamo până la finalul sezonului și a bifat primele minute în amicalul cu Astra Giurgiu când a fost folosit în primele 45 de minute.

Petar Gluhakovic a acceptat un salariu de două ori mai mic decât Constantin Nica

FANATIK a anunțat în exclusivitate detaliile contractului lui Petar Gluhakovic la Dinamo. Austriacul a acceptat un salariu de doar 2.000 de euro, la jumătate față de suma pe care o primește Constantin Nica.

Dinamo are probleme în continuare pe postul de fundaș dreapta, unde Rednic a avut cele mai puție soluții. Pe rând, în banda dreaptă au fost încercați Deian Sorescu, Geani Crețu, Marco Ehmann și chiar Andrei Radu.

Constantin Nica s-a pregătit mai mult cu echipa a doua, iar Mircea Rednic nu l-a mai inclus în lot de la meciul din Cupa României pierdut cu 2-1 în fața lui FC Argeș, când a greșit în prelungiri la golul lui Latovlevici.

  • 1 an a trecut de la ultimul meci oficial al lui Petar Gluhakovic
  • 2.000 de euro e salariul fundașului dreapta austriac de 25 de ani
ADVERTISEMENT