Sport

Un jucător adus de Mircea Rednic a reclamat Dinamo la FIFA! “Câinii” au reziliat cu un atacant. Exclusiv

Petar Gluhakovic și-a reziliat contractul cu Dinamo și merge la FIFA pentru a-și cere drepturile. "Câinii" s-au înțeles asupra rezilierii cu Marko Nunic, cel care a fost de acord să ia banii la zi.
02.01.2022 | 18:07
Un jucator adus de Mircea Rednic a reclamat Dinamo la FIFA Cainii au reziliat cu un atacant Exclusiv
ADVERTISEMENT

Perioada rezilierilor de contracte de la Dinamo este una delicată pentru oficialii echipei. Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu au ingrata misiune de a negocia rezilierile amiabile cu jucătorii pe care nu îi mai vor la echipă.

Un jucător adus de Mircea Rednic a reclamat Dinamo la FIFA! Gluhakovic vrea banii până la finalul contractului

Însă, lucrurile sunt complicate, în ciuda faptului că toți jucătorii aduși după intrarea în insolvență a clubului (iunie 2021) au clauze de reziliere unilaterală în iarnă. Iar Petar Gluhakovic a reclamat deja clubul la FIFA.

ADVERTISEMENT

Fundașul austriac a semnat în luna noiembrie cu Dinamo, însă a rezistat doar o lună la echipă. Oficialii l-au notificat înainte de ultimul meci, cu Farul Constanța, că înțelegerea va fi reziliată, astfel că, Gluhakovic a fost cu familia acasă când Dinamo juca ultimul meci al anului.

Din informațiile FANATIK, Gluhakovic nu a fost de acord doar cu plata banilor la zi și s-a adresat la FIFA, unde solicită suma până la finalul contractului. Având în vedere că avea un salariu de 2000 de euro, dacă va avea câștig de cauză, austriacul va încasa aproximativ 14.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Petar Gluhakovic, în meciul Voluntari - Dinamo
Petar Gluhakovic, în meciul Voluntari – Dinamo. Sursa: sportpictures.eu

Mircea Rednic avertiza înaintea meciului cu Farul: “Au plecat jucători, s-au făcut ceva greșeli în contract”

Înaintea meciului cu Farul, Mircea Rednic atrăgea atenția asupra faptului că s-au făcut greșeli în contractele unor jucători, notificările fiind pentru data de 15 decembrie, în condițiile în care Dinamo juca ultimul meci al anului pe 21 decembrie:

“Am și jucători cu probleme, Rici nu s-a antrenat ieri, am reușit să fac un lot de 18 jucători. Au plecat jucători, s-au făcut ceva greșeli în contract, notificarea s-a făcut pentru data de 15 decembrie, ultimul meci e pe 21.

ADVERTISEMENT

Era greu ca jucătorii care au primit notificare să mai joace, să se concentreze pe meci. Decizia a fost de comun acord ca ei să plece. Nu îi opream, nu a fost totuși din partea noastră corect”, a spus Rednic înaintea confruntării cu echipa lui Hagi.

Unul dintre jucătorii la care făcea referire Mircea Rednic era Petar Gluhakovic. Austriacul a fost notificat de reziliere înaintea meciului cu Farul, iar FANATIK a scris încă de atunci că Gluhakovic a plecat de la echipă.

ADVERTISEMENT

Marko Nunic a fost de acord cu rezilierea amiabilă! Va primi banii la zi

În schimb, oficialii lui Dinamo s-au înţeles asupra rezilierii cu Marko Nunic. Din informaţiile FANATIK, nici Nunic, nici Vestenicky nu au avut alte pretenţii pentru a rezilia decât plata salariului la zi.

Probleme sunt şi în ceea ce priveşte rezilierea contractului lui Michel Espinosa. Francezul a suferit o accidentare gravă, astfel că dinamoviştii nu pot activa rezilierea unilaterală şi trebuie să ajungă la un acord cu jucătorul.

Marko Nunic, în tricoul lui Dinamo
Marko Nunic, în tricoul lui Dinamo. Sursa: sportpictures.eu

Din şase jucători aduşi de Rednic vor mai rămâne doar doi!

Mircea Rednic a fost dat afară pe 21 decembrie şi trei dintre cei şase jucători aduşi de “Puriu” au fost puşi pe liber. Tomas Vestenicky a reziliat contractul, Petar Gluhakovic a reclamat Dinamo la FIFA pentru ruperea contractului, iar Marko Nunic s-a înţeles cu clubul asupra rezilierii.

Oficialii încearcă să rezolve şi rezilierea lui Michel Espinosa, astfel că, pentru moment, la Dinamo vor rămâne doar Cătălin Carp şi Nikolaos Kainourgios, dintre jucătorii aduşi de Mircea Rednic la echipă.

  • 2000 de euro a fost salariul lui Petar Gluhakovic la Dinamo
  • 4 dintre cei 6 jucători aduşi de Mircea Rednic sunt pe picior de plecare 
ADVERTISEMENT