News

Video. Poliţiştii din Ialomița au confiscat 4,5 tone de articole pirotehnice ilegale. Trei persoane, cercetate penal

Oamenii legii au descins miercuri dimineață la locuințele unor persoane din județul Ialomița și au descoperit că dețineau mai multe articole pirotehnice ilegale, pe care urmau să le vândă de sărbători.
08.12.2021 | 15:51
Video Politistii din Ialomita au confiscat 45 tone de articole pirotehnice ilegale Trei persoane cercetate penal
ADVERTISEMENT

Polițiștii de la IPJ Ialomița au făcut de dimineață o vizită neașteptată la locuințele unor persoane din municipiul Slobozia şi în oraşul Amara. Ele erau bănuite că dețineau articole pirotehnice interzise și voiau să le comercializeze.

Oamenii legii au descoperit la domiciliul acestora 4, 5 de petarde, artificii și alte pocnitori, care urmau să fie puse la vânzare, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii continuă verificările

Trei persoane sunt vizate în acest caz, ele fiind audiate și cercetate penal. Produsele pe care le dețineau le-au fost confiscate. De altfel, polițiștii au dat asigurări că vor face verificări și în următoarele zile.

”În această dimineață, poliţiştii din Ialomița au efectuat 3 percheziţii domiciliare în municipiul Slobozia și orașul Amara, la locuințele unor persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept (…)

ADVERTISEMENT

Din cercetări a reieşit că, persoanele în cauză ar fi achiziționat articole pirotehnice interzise la deținere, în scopul recomercializării acestora în perioada sărbătorilor de iarnă. Până în prezent, polițiștii au găsit la 2 dintre adrese 4500 de kilograme de articole pirotehnice, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Se continuă cercetarile sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecaria Slobozia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. În perioada imediat următoare, poliţiştii vor intensifica controalele privind deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice”, a transmis IPJ Ialomiţa într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

 

Și în Sibiu s-a descoperit un caz ilegal. O femeie s-a ales cu dosar penal

Tot miercuri, în Sibiu, pe numele unei femei, în vârstă de 31 de ani, s-a întocmit un dosar penal, după ce s-a descoperit că voia să vândă ilegal peste 700 de articole pirotehnice. Femeia dorea să comercializeze produsele în Târgul Obor din oraș.

”La data de 5 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat, în Târgul Obor din municipiul Sibiu, o femeie în vârstă de 31 de ani, din Sibiu, care deţinea şi oferea spre vânzare articole pirotehnice de diferite mărci şi categorii, nefiind autorizată în acest sens, materialele fiind depozitate într-o geantă. Poliţiştii au ridicat, în vederea indisponibilizării, 774 de bucăţi de articole pirotehnice (petarde şi baterii de jocuri de artificii din categoriile 1, 2, 3 şi P2), deţinute fără autorizaţie.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, a comunicat și IPJ Sibiu.

Conform legislației, petardele pot fi vândute doar în spații aprobate și trebuie să conțină inscripționare în limba română. Sunt legale: lumânări scânteietoare, steluțe, jerbe cu scântei, lampioane, minifacle, inele de foc sau sateliţi.

Polițiștii atrag atenția asupra faptului că deținerea ilegală a articolelor pirotehnice reprezintă infracţiune. Astfel, o persoană se poate alege cu închisoare între 3 luni și un an sau amendă.

ADVERTISEMENT
Tags: