Life

Cum scoți petele de deodorant de pe haine cu bicarbonat de sodiu. Mulți nu știu acest truc

Petele de deodorant dau mari dureri de cap femeilor și se scot extrem de greu de pe haine, doar că există o soluție salvatoare pe care, probabil, nu o știi.
16.01.2022 | 13:32
Cum scoti petele de deodorant de pe haine cu bicarbonat de sodiu Multi nu stiu acest truc
Te supără petele de deodorant de pe haine? Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt soluția. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum scoți petele de deodorante de pe haine? Soluția simplă și la îndemână constă în bicarbonat de sodiu, un truc extrem de simplu pe care foarte multă lume nu îl cunoaște.

Praful magic de culoare albă este un remediu ideal când vine vorba de tot felul de suprafațe din locuință, dar și pentru a curăța unele lucruri sau obiecte.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru petele de pe haine, fiind cunoscut faptul că acesta decolorează. Așadar, poate fi folosit de minune la obiectele vestimentare de culoare albă.

Te supără petele de deodorant de pe haine? Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt soluția

De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate fi de un real ajutor și pentru hainele colorate, motiv pentru care poate înlocui cu mare succes produsele din comerț.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci pentru a scoate petele de deodorant de pe haine este să le umezești puțin și apoi să pudrezi deasupra o cantitate generoasă de bicarbonat.

Ingredientul se lasă să acționeze timp de câteva ore bune, undeva la 5-6, iar apoi hainele se clătesc cu apă caldă sau conform instrucțiunilor de pe eticheta acestora.

ADVERTISEMENT

Articolul vestimentar devine mai curat și cu o prospețime care se va păstra o perioadă lungă de timp, fără să fie nevoie să folosești balsam pentru rufe.

Oțetul alb, ideal în eliminarea petelor de deodorant de pe haine

O altă metodă perfectă pentru a scoate petele de deodorant de pe haine stă în oțetul alb. Se amestecă 100 ml din acest lichid și 500 ml de apă, apoi se lasă hainele la înmuiat în soluția obținută.

ADVERTISEMENT

Mai exact, obiectele vestimentare trebuie lăsate în lighean timp de 12 ore. Ulterior, se spală hainele la mașină de spălat cu detergent și se scot afară la uscat.

Totodată, o soluție bună pentru haine conține o cană de oțet alb, un sfert de cană de sare, o jumătate de lingură de detergent de vase și o cană cu apă caldă.

Prima oară se amestecă oțetul, apa caldă și sarea, iar la final detergentul de vase. Hainele pătate se lasă la înmuiat 3 ore, apoi se bagă la spălat pentru a se elimina orice urmă de soluție.

ADVERTISEMENT