Sporturi

Simona Halep este în FINALĂ la Roland Garros şi pe locul 3 ÎN LUME! A cîştigat CEL MAI MARE premiu în bani din carieră!

UPDATE / Pe lîngă calificarea în finală, Simona Halep şi-a asigurat şi locul 3 WTA începînd de luni. Mai mult, a obţinut şi cel mai mare premiu în bani din carieră. Pentru calificarea în...
05.06.2014 | 20:35
Simona Halep este in FINALA la Roland Garros si pe locul 3 IN LUME A cistigat CEL MAI MARE premiu in bani din cariera

UPDATE / Pe lîngă calificarea în finală, Simona Halep şi-a asigurat şi locul 3 WTA începînd de luni. Mai mult, a obţinut şi cel mai mare premiu în bani din carieră. Pentru calificarea în ultimul act la Roland Garros va primi 825.000 de euro, conform gsp.ro, depăşind astfel premiul cîştigat pentru finala de la Madrid de acum 3 săptămîni.

Dacă va cîştiga sîmbătă şi meciul cu Şarapova, premiul se va dubla, adică va primi 1.650.000 de euro.

Topul premiilor cîştigate de Simona Halep
1. Roland Garros: finală 825.000 de euro
2. Madrid: finală pierdută 344.000 de euro
3. Doha: finală cîştigată 323.000 de euro
4. Sofia: finală cîştigată 197.000 de euro
5. Australian Open: sferturi de finală 175.000 de euro

************************************************

SIMONA CÎŞTIGĂ TIEBREAK-UL. 7-6 ÎN SETUL SECUND DUPĂ CE L-A CÎŞTIGA ŞI PE PRIMUL CU 6-2! ESTE ÎN FINALĂ CU ŞARAPOVA. ULTIMUL ACT VA AVEA LOC SÎMBĂTĂ!

Simona Halep face din nou game la 0, setul se duce în tiebreak. 6-6

Petkovic îşi face serviciul! 5-6

Game la zero cîştigat de Halep şi scorul e 5-5

SIMONA CÎŞTIGĂ PARTIDA

Petkovic îşi face serviciul! 6-6

Halep cîştigă un game maraton pe propriul serviciu! 4-4

Petkovic îşi face serviciul! 3-4

Halep cîştigă la 0 şi egalează! 3-3

Halep reuşeşte break-ul într-un moment crucial! 2-3

Petkovic reuşeşte break-ul! 1-3

Petkovic evoluează mai bine în setul secund! 1-2

Halep cîştigă game-ul cu numărul 2! 1-1

Petkovic cîştigă primul game din setul secund. 0-1

Simona Halep cîştigă primul set! 6-2

Petkovic îşi face serviciul cu greutate. 5-2

Halep joacă FENOMENAL! 5-1

Simona face BREAK la 0! 4-1

Halep reuşeşte doi aşi consecutivi şi cîştiga game-ul 4! 3-1

Petkovic îşi face serviciul şi reduce din diferenţă. 2-1

Halep îşi face imbecabil serviciul! 2-0

Simona Halep reuşeşte BREAK-UL în primul game! 1-0

A început meciul! Petkovic serveşte prima!

UPDATE / În cazul în care se va califica în finală, Simona Halep o va întîlni pe Maria Şarapova. Rusoaica a învins-o pe Bouchard în 3 seturi, scor 4-6, 7-5, 6-2.

UPDATE / Partida dintre Halep şi Petkovic va începe imediat după terminarea meciului Şarapova – Bouchard. Rusoiaca şi canadianca se află la egalitate la seturi, scor 4-6, 7-5, iar acum se dispută setul decisiv!

UPDATE  / Este prima oară după 2009 cînd două jucătoare care n-au mai fost niciodată într-o semifinală de Grand Slam îşi dispută locul în finală. Aşadar Simona şi Andrea se află  la prima lor performanţă de acest gen din istorie. 

UPDATE / Adrian Mutu i-a trimis un mesaj de încurajare Simonei pe contul lui de Twitter.

mutu

Simona Halep şi-a depăşit deja cea mai bună performanţă a carierei odată cu accederea în semifinalele de la Roland Garros, dar are în faţă şansa unei finale de Grand Slam istorice, pe care o jucătoare din România nu a mai atins-o în ultimii 30 de ani. În faţă îi va sta Andrea Petkovic, o revelaţie a turneului francez, dar o adversară pe care Halep a învins-o facil în ultimele două partide, ambele jucate în ultimele 12 luni.

Pentru Simona, numele jucătoarei germane este unul care-i aduce zîmbetul pe buze. În faţa lui Petkovic, românca a cîştigat primul ei trofeu din carieră, anul trecut, la Nuremberg, cînd a învins-o cu 6-3, 6-3, punct de unde a pornit fenomenalul ei urcuş în clasamentul WTA. Totuşi, o adversară cu un trecut precum cel al lui Petkovic nu poate fi tratată niciodată cu lejeritate.

Primul profesor: tatăl său, fost jucător în Cupa Davis

Născută în Bosnia şi Herţegovina, dar mutată alături de familie în Germania pe cînd nici nu împlinise un an, Andrea Petkovic părea făcută pentru tenis. Tatăl său, Zoran, jucase pentru echipa de Cupa Davis a fostei Iugoslavii, iar odată emigrat alesese să-şi deschidă o şcoală unde să-i înveţe pe copii tainele sportului alb. Printre ei, şi Andrea, care s-a îndrăgostit rapid de rachete şi de mingiile viu colorate.

Citeşte filosofie şi vrea să facă politică

Copilăria nu a însemnat însă numai tenis pentru Petkovic. Printre pasiunile pe care le enumeră acum, bosniaca a nominalizat cititul şi vizitatul muzeelor, lucruri pe care obişnuia să le facă încă de mică. De bază, însă, a rămas filosofia. „Îmi place să ştiu ce au gîndit cei mai deştepţi oameni care au trăit pe pămînt”, spune Petkovic, atunci cînd e chestionată despre pasiunea sa pentru Goethe, Nietzche, dar şi scriitorul irlandez Oscar Wilde. Nici aspiraţiile jucătoarei de 28 de ani nu sînt mai prejos: „Aş vrea ca după ce termin cu tenisul să urmez o carieră în jurnalism sau politică”.

Steffi Graf i-a alungat gîndul retragerii

Ajunsă la finalul lui 2011 pe locul 9, Petkovic a suferit îndelung în ultimii ani din cauza accidentărilor. Au fost două la genunchi, cîteva la braţ, îndeajuns cît să o scoată permanent din ritm, să-i distrugă clasamentul şi să-i provoace gînduri negre. „Mă gîndeam la retragere. Fusesem cea mai fericită în primele 10 jucătoare, iar apoi acest lucru mi-a fost luat de la mine”, explică ea acum. Cel mai mult a ajutat-o în această perioadă Steffi Graf, fosta mare jucătoare din Germania fiind cea care a încurajat-o permanent pe toată perioada recuperării.

Pe 15 iunie, anul trecut, cînd se întîlneau la Nuremberg, Halep intra pe teren fiind numărul 58 mondial, în timp ce Petkovic era pe 103. Acum, lucrurile s-au mai schimbat: Simona e pe 4, iar nemţoaica a urcat pînă pe 27.

Vezi aici înregistrarea finalei de la Nurnberg, cîştigată de Halep cu 6-3, 6-3

Vezi aici rezumatul meciului de la Tokio cîştigat de Simona în toamna lui 2013 cu 7-6, 6-3

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!