Fotbal international

Petr Cech, în lotul lui Chelsea, deși s-a retras din fotbal. Cum s-a ajuns la această decizie

20.10.2020 | 22:05
Petr Cech in lotul lui Chelsea desi sa retras din fotbal Cum sa ajuns la aceasta decizie
ADVERTISEMENT

Petr Cech, portarul ceh în vârstă de 38 de ani, a fost inclus în lotul lui Chelsea Londra de către Frank Lampard, deși s-a retras din activitate.

Cech este a patra opțiune pentru postul de portar, după Edouard Mendy, Kepa și Caballero, fiind inclus pe lista de jucători pentru Premier League, deși nu a mai jucat din 2019.

ADVERTISEMENT

După retragerea de la Arsenal, Petr Cech a colaborat din poziția de consultant tehnic cu Marina Granovskaia, directoare la Chelsea.

Petr Cech, în lotul lui Chelsea, deși s-a retras din fotbal

Jucătorul de origine cehă se pare că a avut un rol important în aducerea lui Mendy în capitala Regatului Unit. Fostul portar al lui Rennes, Edouard Mendy, a contribuit decisiv la clasarea pe locul al treilea sezonul trecut, iar evoluțiile foarte bune i-au adus transferul în Premier League.

ADVERTISEMENT

Deși s-a vorbit mult despre faptul că londonezii și-au rezolvat probleme pe care le aveau cu postul de portar odată cu adecerea lui Mendy, în vârstă de 28 de ani, Lampard a decis să îl treacă pe Cech pe lista pentru Premier League.

Cehul nu a mai apărat din 2019 într-un meci oficial și a fost portar pentru un club de hochei pe gheață din liga a patra a Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Petr Cech ar putea să fie o variantă de avarie în cazul în care ceilalți portari ar fi accidentați, ar lipsi din alte considerente sau ar avea evoluții sportive foarte slabe, Lampard având numeroase probleme în acest sector în ultima perioadă.

Cech a câștigat trofee atât cu Chelsea, cât și cu marea rivală, Arsenal

Petr Cech a fost cumpărat de Chelsea în 2004 de la Rennes și a jucat 11 sezoane pentru londonezi, adunând aproape 500 de meciuri în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Alături de Chelsea, Cech a câștigat de patru ori Premier League, patru cupe ale Angliei, o Ligă a Campionilor și un trofeu Europa League.

În 2015, după un sezon în care a început să apere din ce în ce mai rar pentru londonezi, Petr Cech s-a transferat la rivala Arsenal, unde a devenit repede prima opțiune în poarta „tunarilor”.

Portarul a reușit să cucerească o Cupă a Angliei cu Arsenal și a ajuns până în finala Europa League, unde a fost învins de fosta sa echipă, Chelsea, cu 4-1, după un meci pe care cehul cu siguranță nu îl va uita, fiind ultima partidă în care a a apărat.

În noul context, nu ar fi exclus ca londonezii să îi dea șansa unei retrageri din fotbal în tricoul lui Chelsea, cu siguranță mai plăcută decât ultima sa experiență pe teren din finala Europa League.

ADVERTISEMENT