Fotbal international

Petr Cech a revenit într-un meci fabulos. Chelsea a întors-o pe Tottenham de la 0-2

14.12.2020 | 23:02
Petr Cech a revenit intrun meci fabulos Chelsea a intorso pe Tottenham de la 02
ADVERTISEMENT

Petr Cech se întoarce oficial pe terenul de fotbal. La un an și jumătate după ce s-a retras, cehul va evolua luni pentru formația de rezerve a clubului pentru care a făcut istorie, Chelsea.

Portarul nu a mai jucat într-o partidă oficială de un an și jumătate. El s-a retras la finalul sezonului 2018-2019, după ce a pierdut finala Europa League. Era jucătorul lui Arsenal, iar în ultimul act era învins chiar de Chelsea.

ADVERTISEMENT

Frank Lampard și staff-ul său au decis să îl reactiveze pe portarul din Cehia, după ce acesta a revenit pe Stamford Bridge, ca parte din conducerea administrativă.

UPDATE, 14 decembrie, ora 23:05 / Informațiile britanicilor s-au confirmat, iar Petr Cech a apărat în partida pe care echipa de rezerva a lui Chelsea a câștigat-o în fața lui Tottenham. Scorul era 2-0 pentru Spurs după doar 17 minute, însă Chelsea a întors fantastic și s-a impus cu 3-2. Golul decisiv a fost marcat în minutul 88 de Peart-Harris. La Tottenham a evoluat și Maurizio Pochettino, fiul fostului manager al lui Spurs, Mauricio Pochettino.

ADVERTISEMENT

Petr Cech revine pe teren. Va apăra în Chelsea – Tottenham, meci din Premier League 2

În vârstă de 38 de ani, Petr Cech este o adevărată legendă pentru Chelsea. Goalkeeperul a contribuit din plin la dezvoltarea palmaresului formației de pe Stamford Bridge. El a pus umărul la cucerirea a patru titluri în Premier League, patru cupe ale Angliei, patru Supercupe și trei Cupe ale Ligii. Tot cu Cech om decisiv, Chelsea a reușit să câștige mult-doritul trofeu UEFA Champions League, dar și Europa League în 2013.

După ce Thibaut Courtois a fost adus la club și transformat în titular de drept, Cech a decis să plece și a ajuns să evolueze chiar pentru Arsenal, rivala din Londra a lui Chelsea. Pe Emirates, cehul a reușit să mai câștige două Supercupe ale Angliei și un trofeu al Cupei Angliei, dar s-a retras în 2019 după ce a fost învins cu 4-1 chiar de Chelsea în finala Europa League.

ADVERTISEMENT

Un an și jumătate mai târziu, Cech va reveni pe teren într-o partidă oficială. Deși este vorba doar despre meciul echipelor de rezerve, el va juca pentru Chelsea împotriva lui Tottenham. Portarul s-a întors pe Stamford Bridge ca parte a staff-ului administrativ, atunci când Frank Lampard a fost numit manager, însă în acest sezon a fost reactivat și a primit un loc în lotul lărgit al echipei. S-a apelat la această soluție pentru că Lampard a vrut să aibă suficiente alternative, în cazul în care Chelsea se va confrunta cu o criză de COVID-19 sau cu alte probleme de ordin medical.

Cech va evolua pentru echipa de rezerve în ceea ce va fi prima sa apariție în tricoul albastru după patru ani și jumătate. Ultima dată juca în meciul din ultima etapă a sezonului 2014-2015 din Premier League. Deja campioni, „albaștrii” o înfruntau pe Sunderland pe teren propriu în data de 24 mai 2015 și câștigau cu 3-1.

ADVERTISEMENT

De ce joacă el și nu celelalte variante ale lui Chelsea?

Anunțată de The Athletic, folosirea lui Cech la echipa secundă a lui Chelsea a fost o veste surprinzătoare pentru fani. Asta pentru că surse din interiorul clubului au declarat pentru sursa citată că portarul din Cehia nu este decât ultima soluție pentru Lampard. Înaintea sa, ar mai fi, pe lângă Mendy, Kepa și Caballero, și tinerii Lucas Bergstrom, Karlo Ziger și Sami Tlemcani.

Dacă cei trei portari de la prima echipă nu au fost utilizați deloc la cea de rezerve și nici nu există premise pentru o astfel de mutare, ceilalți trei ar fi putut fi folosiți la acest nivel. Însă există explicații pentru care doi dintre ei nu vor putea fi utilizați cu Tottenham. Lucas Bergstrom a jucat deja pentru echipa U18 sâmbătă, iar staff-ul lui Chelsea nu vrea să îl forțeze să joace două meciuri în două zile. Croatul Karlo Ziger este parte din lotul lui Lampard, iar o trimitere la echipa de rezerve ar presupune efectuarea unui nou test COVID-19 înainte de revenirea în anturajul primei formații. În schimb, francezul Sami Tlemcani, adus de la Paris FC în vară, nu a fost chemat nici pentru meciul formației U18, nici pentru cel pe care formația de rezerve îl va juca împotriva lui Tottenham.

Sursa citată informează că Ziger, croatul de 19 ani, este prima opțiune pentru Lampard, în cazul în care cei trei portari de la prima echipă nu pot evolua. Cech este doar o variantă de avarie și sunt șanse mici să joace pentru prima echipă a „albaștrilor” în acest sezon.

ADVERTISEMENT