Sporturi

Petra Kvitova, în premieră în finala de la Australian Open! Victorie lejeră cu Danielle Collins

24.01.2019 | 09:01
Petra Kvitova in premiera in finala de la Australian Open Victorie lejera cu Danielle Collins

Jucătoarea Petra Kvitova, cap de serie numărul 8 și locul 6 WTA, s-a calificat în premieră în finala de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Pentru sportiva din Cehia va fi a treia finală de Grand Slam din carieră, după ce două câștigate la Wimbledon, în 2011 și 2014.

Petra Kvitova a învins-o în semifinale, cu scorul de 7-6 (2), 6-0, după o oră și 30 de minute, pe Danielle Collins din Statele Unite ale Americii, locul 35 WTA. În finală ea o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA şi a patra favorită, şi Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Danielle Collins o felicită pe Petra Kvitova pentru calificarea în finală la Australian Open 2019
Danielle Collins o felicită pe Petra Kvitova pentru calificarea în finală la Australian Open 2019

Petra Kvitova, în premieră în finala de la Australian Open

Petra Kvitova, în vârstă de 28 de ani, a acces pentru prima dată în finala de la Australian Open, acolo unde cea mai bună performanță a sa este o semifinală în 2012. La acea ediție, cehoaica a fost învinsă de Maria Șarapova, care apoi a pierdut finala cu Victoria Azarenka. Anul trecut, Kvitova nu a reușit să treacă de primul tur la Melbourne, fiind învinsă de nemțoaica Andrea Petkovic.

În urma acestui succes, Petra Kvitova a urcat provizoriu pe primul loc al clasamentului WTA, ea luptându-se pentru această poziție cu japoneza Naomi Osaka. Locul1 în ierarhia tenisului feminin a fost deținut în ultima perioadă de Simna Halep, dar românca îl cedează după ce a fost eliminată de Serena Williams în optimile de finală de la Australian Open 2019.

Petra Kvitova, la fel ca și Karolina Pliskova, vor fi adversarele României în meciul din primul tur al Fed Cup. Partida se va disputa în perioada 9-10 februariei, la Ostrava. Reprezentativa Cehiei este deținătoarea trofeului, după ce a învins în finală reprezenttiva Statelor Unite ale Americii, cu scorul de 3-0. Cehia a câștigat de 11 ori trofeul, șase dintre aceste succese venind în ultimii opt ani.