Nicio categorie

Petra Kvitova, la a doua finală în ultimii 4 ani la Wimbledon!

Petra Kvitova, numărul 6 mondial va juca finala de la Wimbledon împotriva lui Eugenie Bouchard. Sportiva în vîrstă de 24 de ani a învins-o în semifinale pe Lucie Safarova în două seturi, scor...
04.07.2014 | 00:21
Petra Kvitova, la a doua finală în ultimii 4 ani la Wimbledon!
ADVERTISEMENT

Petra Kvitova, numărul 6 mondial va juca finala de la Wimbledon împotriva lui Eugenie Bouchard. Sportiva în vîrstă de 24 de ani a învins-o în semifinale pe Lucie Safarova în două seturi, scor 7-6, 6-1 şi va juca a doua finală la All England Club din ultimii 4 ani.

“Regină” la 21 de ani

În cariera ei a obţinut 11 titluri, cel mai important fiind obţinut în anul 2011 la Wimbledon. Petra Kvitova a reuşit la doar 21 de ani să obţină primul ei succes într-un turneu de Mare Slem după o victorie clară în faţa rusoaicei, Maria Şarapova pe care a învins-o în două seturi, 6-3, 6-4.

ADVERTISEMENT

Pe urmele Navratilovei

Petra Kvitova este comparată cu una dintre sportivele care au scris istorie la Wimbledon, Martina Navratilova. Cînd a cîştigat titlul pe iarba londoneză în 2011, Kvitova a devenit prima sportivă de mînă stîngă care s-a impus la Wimbledon după anul 1990 cînd turneul a fost cîştigat de Martina Navratilova.

Meciul de sîmbătă poate să îi aducă Kvitovei în vitrină cel de-al doilea titlu de Mare Slem, în celelalte turnee de acelaşi rang reuşind să ajungă pînă în semifinale la Australian Open şi Roland Garros, respectiv optimi de finală la Us Open.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri