Sporturi

Petra Kvitova nu va juca în Fed Cup împotriva României! Anunţul managerului

27.01.2019 | 15:00
Petra Kvitova nu va juca in Fed Cup impotriva Romaniei Anuntul managerului

Petra Kvitova nu va juca în Fed Cup împotriva României. Petra Kvitova, principala rachetă a echipei de Fed Cup a Cehiei, care începând de luni, 28 ianuarie, va fi noul număr 2 mondial, s-a retras din cadrul înfruntării pe care Cehia îl va disputa cu România, în sferturile de finală ale Cupei Federaţiei, informează presa cehă, citată de publicaţia franceză, Le Figaro.

Acest lucru a fost confirmat de managerul jucătoarei din Cehia, dublă campioană la Wimbledon. “Ea trebuie să-şi apere săptămâna precedentă tilul de la Sankt Petersburg, apoi, săptămâna următoare, pe cel de la Doha. Nici eu, nici căpitanul Petr Pala nu ne aşteptăm ca ea să participe. A jucat întotdeauna când a putut. Nu este genul de jucătoare care să-şi găsească scuze”, a declarat, pentru cotidianul Dnes, managerul jucătoarei, Miroslav Cernosek, care a adăugat că Petra Kvitova se va alătura echipei Cehiei în cadrul următoarelor întâlniri din Cupa Federaţiei.

Petra Kvitova nu va evolua la Ostrava împotriva României în Fed Cup

Chiar şi aşa, purtătorul de cuvânt al echipei Cehiei a refuzat să confirme pentru AFP această informaţie potrivit cărora cehii nu ar putea beneficia de ajutorul celei mai bune sportive a lor. Campioana en-titre din Fed Cup, Cehia, va întâlni, pe 9 şi 10 februarie, la Ostrava, România, în sferturile de finală ale ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a FedCup. La ediţia precedentă, în noiembrie 2018, Kvitova, în vârstă de 28 de ani, care suferea la acea vreme de o viroză, nu a evoluat în finala pe care Cehia a câştigat-o, scor 3-0, cu SUA.

În lipsa Petrei, Cehia nu duce lipsă deloc de variante. Barbora Strycova, locul 34 WTA, Katerina Siniakova, locul 33 WTA, sau Karolina Pliskova, locul 8 WTA, aceasta din urmă fiind semifinalistă la Australian Open 2019. Japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a câştigat Australian Open, după ce a învins-o în finală, sâmbătă, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 8, scor 7-6 (7/2), 5-7, 6-4. Pliskova o învinsese pe Serena Williams în sferturile de finală, asta după ce americanca o eliminase în optimi pe Simona Halep.

Tags: