Sporturi

Petra Kvitova, prima finalistă la turneul de la Dubai! Simona Halep poate pierde locul 2 WTA

22.02.2019 | 17:45
Petra Kvitova prima finalista la turneul de la Dubai Simona Halep poate pierde locul 2 WTA

Petra Kvitova s-a calificat în marea finală de la WTA Dubai 2019. Petra Kvitova, locul 4 WTA, s-a calificat în marea finală de la Dubai după ce a învins-o în trei seturi foarte disputate pe sportiva din Taiwan, Su-Wei Hsieh, locul 31 WTA, scor 3-6, 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore şi zece minute de joc. În marea finală de sâmbătă, cehoaica în vârstă de 28 de ani va evolua împotriva câştigătoarei dintre Belinda Bencic şi Elina Svitolina.

Cea din urmă, ucraineanca de pe locul 6 WTA, este campioana en-titre a turneului, competiţie la care s-a impus în ultimii doi ani. Meciul dintre Petra Kvitova şi Su-Wei Hsieh a fost una cu adevărat pe cinste, care s-a ridicat la standardele unei semifinale de turneu Premier 5. Ambele jucătoare au arătat un tenis foarte frumos, iar meciul s-a încheiat după două ore şi zece minute de joc.

Simona Halep este la doar un pas de locul trei WTA. Calcule

Deoarece Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului din Emiratele Arabe Unite, sportiva noastră poate pierde locul 2 WTA după doar o săptămână. Deşi Naomi Osaka a fost şi ea eliminată prematur din turneu, în turul secund, se pare că Simona nu este sigură de locul ei în clasamentul mondial. Petra Kvitova este la doar un pas de revenirea pe poziţia secundă.

Dacă va câştiga turneul de la Dubai, Petra Kvitova se va reîntoarce pe locul 2, fiind foarte aproape de locul 1, iar Simona va coborî până pe locul trei. Dacă se va impune, cehoaica va acumula 5920 de puncte. Simona va avea de luni 5727 de puncte. Simona a declarat deja că îşi doreşte să redevină lider. “E abia a doua lună a anului, aşa că e ok. Nu e rău deloc să fii a doua în lume. Mă bucur de moment, dar visez la numărul unu mondial”, a spus Halep, în conferinţa de presă de după înfrângerea cu Bencic.

Tags: