Sporturi

Petra Kvitova recunoaşte superioritatea Soranei: “A jucat foarte bine! Ştiu care a fost cheia meciului”

10.02.2021 | 07:57
Petra Kvitova recunoaste superioritatea Soranei A jucat foarte bine Stiu care a fost cheia meciului
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a reuşit una dintre marile surprize ale zilei a treia de concurs la Australian Open 2021. A învins-o pe Petra Kvitova, scor 6-4, 1-6, 6-1, şi o va înfrunta pe Marketa Vondrousova în turul 3.

Petra Kvitova a admis superioritatea Soranei şi s-a declarat dezamăgită de prestaţia sa. Jucătoarea din Cehia a avut mari probleme la serviciu şi a comis multe duble greşeli în momente cheie.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a obţinut cea de-a treia victorie a carierei în faţa Petrei Kvitova. În vreme ce jucătoarea din Cehia s-a impus de cinci ori. Interesant este că Sorana a câştigat de fiecare dată când s-a jucat pe hard.

Petra Kvitova nu înţelege cum a pierdut setul 1 cu Sorana Cîrstea. Dezamăgită şi pentru că nu i-a intrat serviciul

“A fost un roller coaster. Nu am profitat de şansele de a câştiga setul 1, ştiu că acolo a fost cheia meciului. A fost o partidă foarte echilibrată, dar ea a obţinut victoria. Sorana a jucat foarte bine, eu nu am prestat cel mai bun tenis al meu.

ADVERTISEMENT

Nu pot da vina pe carantină pentru această eliminare. Am pierdut multe game-uri la rând, ceea ce ar fi trebuit să mi se întâmple. M-am chinuit foarte mult şi cu serviciul”, a declarat Petra Kvitova la conferinţa de presă.

Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Marketa Vondrousova în turul 3, partidă care este programată în cursul zilei de vineri. Cu o victrorie, românca şi-ar egala cea mai bună performanţă a carierei la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Ajungea în turul 4 la Melbourne în 2019, după victorii la Khromacheva, Suarez Navarro şi Riske. Şi învinsă în cele din urmă de Garbine Muguruza.

Cea mai bună performanţă a Soranei Cîrstea la un turneu de Grand Slam a fost înregistrată în 2009, la Roland Garros. A jucat sferturi de finală la acea ediţie, cu victorii la Gullickson, Cornet, Wozniacki şi Jankovic. Pierdea în cele din urmă la Stosur.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în turul 3, Sorana Cîrstea primeşte 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 165.228 de dolari. Sorana a fost printre jucătoarele care nu au avut voie să se antreneze pe perioada carantinei.

ADVERTISEMENT