Sporturi

Anastasija Sevastova, campioană la Bucureşti! Victorie cu Martic în finală

22.07.2018 | 18:44
Anastasija Sevastova campioana la Bucuresti Victorie cu Martic in finala

Petra Martic – Anastasija Sevastova, finala BRD Bucharest Open 2018 s-a încheiat cu victoria letonei, scor 6-7, 2-6. A fost cea de-a cincea ediţie a competiţiei, precedentele fiind câştigate de Simona Halep, de două ori, Irina Begu şi Anna Karolina Schmiedlova.


2-6. Sevastova este noua campioană la WTA Bucureşti.

2-5. Sevastova, aproape de titlu.

2-3. Martic rămâne cu un break dezavantaj.

1-2. Sevastova reuşeşte primul break şi în setul doi.


6-7. Sevastova îşi adjudecă primul set la tiebreak, câştigat la patru.

5-6. Sevastova încheie seria de cinci break-uri, îşi face serviciul, şi trece în avantaj.

5-4. S-a ajuns la patru break-uri consecutive!

4-3. Două break-uri consecutive.

3-2. Avansul croatei rămâne de un break.

2-1. Petra Martic reușește primul break al partidei, în game-ul trei.


Croata Petra Martic şi letona Anastasija Sevastova vor lupta în finala de la BRD Bucharest Open 2018 pentru marele trofeu al celei de-a cincea ediţii a competiţiei.

Petra Martic – Anastasija Sevastova, finala Bucharest Open 2018. Petra Martic, croata aflată pe locul 60 WTA, a produs surpriza în penultima zi a întrecerii de pe zgura bucureşteană şi a reuştit s-o elimine pe a doua favorită a competiţiei, Mihaela Buzărnescu, ultima româncă rămasă în concurs în proba de simplu. Obosită și  nervoasă pe tot parcursul partidei, românca a cedat în minimum de seturi în fața adversarei sale mult mai slab cotate, scor 4-6, 4-6.

A doua finalistă, Anastasija Sevastova, a profitat în semfifinală de abandonul slovenei Polona Hercog, locul 90 WTA, la scorul de 6-1, şi va lupta duminică în ultimul act al întrecerii cu Petra Martic. Pentru letona de pe locul 22 WTA, aceasta va fi a doua finală pe care o va disputa la Bucureşti, după cea din 2016, atunci când a pierdut în faţa Simonei Halep, scor 6-0, 6-0.

Petra Martic – Anastasija Sevastova, finala Bucharest Open 2018

Cele două finaliste de la a cincea ediţie a BRD Bucharest Open 2018 s-au mai întâlnit înainte o singură dată, tot pe zgură, în 2017, în turul al treilea la Roland Garros. Croata s-a impus atunci rapid, fără emoţii, scor 6-1, 6-1. Mihaela Buzărnescu, învinsă în penultimul act al turneului WTA din Capitală, dar rămâne în cursă în proba de dublu. Joacă tot astăzi, alături de Raluca Olaru, împotriva perechii Kovinic / Zanevska. În finala probei de dublu  au obținut deja calificarea două românce, este vorba de Irina Begu și Andreea Mitu, care și-au asigurat calificarea în cursul zilei de astăzi.

Petra Martic – Anastasija Sevastova, finala Bucharest Open 2018. Mihaela Buzărnescu, eliminată în semifinale la BRD Open București și astfel va fi pentru a doua oară când nu vom avea o româncă în finala turneului. Din cele cinci ediții disputate. Simona Halep s-a impus în 2014 și 2016, iar Irina Begu a câștigat trofeul din 2017. Singura finală fără o jucătoare din România, înainte de 2018, a fost în 2015, atunci când Anna Karolina Schmiedlova a învins-o în ultimul act pe Sara Errani.

Tags: