News

Petre Daea a făcut spectacol în ședința de Guvern: ”Nu mă lăsați singur, fraților, că sunt multe puști pe mine”

Petre Daea, ministrul agriculturii, a făcut spectacol în ședința de Guvern. Acesta i-a cerut premierului și colegilor să nu-l abandoneze pentru că ”sunt multe puști pe mine”.
20.04.2023 | 12:40
Petre Daea a facut spectacol in sedinta de Guvern Nu ma lasati singur fratilor ca sunt multe pusti pe mine
Petre Daea, discurs spectaculos în ședința de Guvern: ”Nu mă lăsați singur, că sunt multe puști pe mine”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Petre Daea, ministrul cel mai mediatizat și criticat din această perioadă, a făcut spectacol în ședința de Guvern de joi. Acesta i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să nu-l abandoneze în această perioadă grea, în care este atacat din toate direcțiile.

Petre Daea, discurs spectaculos în ședința de Guvern: ”Nu mă lăsați singur, că sunt multe puști pe mine”

În debutul ședinței de Guvern de joi, 20 aprilie, ministrul agriculturii, Petre Daea, a prezentat măsurile pe care le-a luat pentru a proteja fermierii români. El le-a cerut premierului și celorlalți miniștri să îl sprijine în continuare în această perioadă.

ADVERTISEMENT

În stilul său caracteristic, Daea a avut un dialog spumos cu primul-ministru. ”Vă cer sprijin, stimați colegi, să nu mă lăsaţi în luptă singur! O pot duce, dar…”, a spus Petre Daea, în timp ce explica în şedinţa de guvern mecanismele care trebuie implementate pentru monitorizarea culoarului de tranzit al cerealelor ucrainene.

Imediat, Nicolae Ciucă a venit cu o replică: ”Presupun că până acum nu v-aţi simţit singur. Nici de-aci înainte, domnule ministru, nu o să fiţi singur”. Petre Daea a avut ultimul cuvânt: ”Păi, să nu mă lăsaţi singur, că sunt multe puşti pe mine”.

ADVERTISEMENT

Premierul l-a luat la întrebări pe ministru în legătură cu grupul de lucru pentru strategia privind îmbunătăţirea procesului de producţie pentru producători şi fermieri. Șeful Guvernului a reamintit că îşi doreşte să aibă cât mai repede acest grup.

Din nou, Petre Daea a avut o replică pe măsură. ”Grupul de lucru, ştiţi cum e, să lucrezi. Dar dacă îl fac eu, că e grupul de lucru, şi el cântă la mandolină şi se uită pe pereţi, nu am avut timpul necesar şi liniştea sufletească”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Petre Daea, despre activitatea de la minister: ”Nici pe linia de front nu se acționează așa”

În aceeași ședință, ministrul agriculturii a lăudat măsurile rapide, “mai rapide decât pe front“, pe care le-a luat pentru a proteja fermierii din România. ”Nu întârziem un minut, nici pe linia de front nu se acționează așa”, a spus ministrul.

Daea a mai precizat că în această perioadă el și echipa sa lucrează la un mecanism tehnic care va fi definitivat în curând. ”Azi, la Ministerul Agriculturii, patru ministere cu răspundere lucrează la un mecanism tehnic pentru securizarea transporturilor.

ADVERTISEMENT

Când porțile de intrare la patru state au fost închise, mă aștept ca acest import de cereale să se îndrepte spre România. Să facem verificarea tehnică, calitativă, direct la vamă. Să monitorizăm transporturile pe teritoriul României care au alte destinații”, a mai spus ministrul social-democrat.

ADVERTISEMENT