News

Petre Daea a oferit primele explicații despre vizita la DNA: ”Am declarat ce am știut”

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a transmis sâmbătă că fermierii și cei care îl cunosc nu au de ce să fie îngrijorați în urma audierii de la DNA, instituție la care s-a prezentat doar în calitate de martor.
23.07.2022 | 14:48
Petre Daea a oferit primele explicatii despre vizita la DNA Am declarat ce am stiut
Petre Daea susține că a respectat și respectă legea, așa că nu are motive de îngrijorare după audierea de la DNA. Foto: facebook.com/daeapetre
ADVERTISEMENT

Fără a da detalii despre dosarul pentru care procurorii DNA l-au chemat vineri la audieri, Petre Daea a scris într-o postare pe Facebook că nu are nicio emoție cu privire la o eventuală culpabilitate a sa.

Petre Daea a subliniat că nu a încălcat legea niciodată

Ministrul agriculturii a semnalat că dacă audierea de la Direcția Națională Anticorupție nu ar fi fost atât de mediatizată și nu ar fi creat confuzie si neliniște în rândul fermierilor, nu ar fi scris nimic despre întâlnirea cu procurorii.

ADVERTISEMENT

Petre Daea a respectat, respectă și va respecta legea. Activitatea desfășurată până acum de-a lungul vieții a demonstrat acest lucru. Ieri a trebuit să răspund în calitate de martor, prezentându-mă la instituția statului fără avocat, pentru că nu aveam de ce să fiu asistat.

Am declarat ce am știut, în fata unor oameni care, în respect față de lege, caută adevărul. Totul a decurs normal din punctul de vedere al desfășurării dialogului.

ADVERTISEMENT

Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu

Lucrez, muncesc, trăiesc în respect față de oameni și față de lege”, a scris Petre Daea pe Facebook. Amintim că ministrul agriculturii a plecat vineri de la sediul central al DNA după ce a fost audiat aproximativ o oră.

La ieşire, Petre Daea a fost așteptat de protestatari și nu a dorit să dea declaraţii. Conform surselor judiciare citate de Agerpres, se pare că Petrea Daea ar fi fost audiat în calitate de martor într-un dosar în care apare numele fostului ministrul al agriculturii, Adrian Chesnoiu.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre dosarul în care Chesnoiu este acuzat de instigare, sub forma participaţiei improprii, la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite şi abuz în serviciu.

Amintim că la 11 iulie, Adrian Chesnoiu a fost audiat la DNA, în dosarul concursurilor de angajare. La acea vreme, fostul ministru anunța că nu va comenta decât la finalul procesului.

ADVERTISEMENT