News

Petre Daea a ajuns la sediul DNA, unde va fi audiat ca martor. Ar fi implicat în cazul Chesnoiu. Update

Ministrul agriculturii Petre Daea va fi audiat la DNA în dosarul de corupție al lui Adrian Chesnoiu. Procurorii vor să afle mai multe despre implicarea acestuia în cazul Chesnoiu.
21.07.2022 | 12:59
Petre Daea a ajuns la sediul DNA unde va fi audiat ca martor Ar fi implicat in cazul Chesnoiu Update
Ministrul agriculturii Petre Daea, chemat ca martor la DNA. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
22-07-2022
06:32

Petre Daea a ajuns la sediul DNA

Ministrul agriculturii Petre Daea a ajuns la sediul DNA, unde va fi audiat ca martor. Daea a refuzat să comenteze situația, însă a specificat că a fost chemat ca și martor în cazul Adrian Chesnoiu.

Totodată, Daea a transmis că va spune tot adevărul procurorilor, indiferent de situație. Acesta va fi nevoit să explice legăturile sale cu un personaj cheie din dosarul în care Adrian Chesnoiu e acuzat că a oferit ”pe tavă” subiectele unui concurs de angajare unor ”pile”.

Cap de listă e un apropiat al lui Petre Daea, deși ministrul agriculturii a negat că-l cunoaște pe Mihai Cosmin Corobea.

Potrivit G4media, procurorii cred că o ”pilă” a lui ”Nea Petrică” Daea a fost ajutată de Chesnoiu să se angajeze ilegal.

Nea Petrică Petre Daea, chemat la DNA (surse)

Ministrul Petre Daea, a fost menționat de procurorii DNA în dosarul lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru al agriculturii Adrian Chesnoiu este acuzat că ar fi oferit pe tavă subiectele pentru concursuri de angajare mai multor persoane,  inclusiv pilei lui ”lui nea Petrică”.

ADVERTISEMENT

Numele lui Mihai Cosmin Corobea poate deveni cunoscut în România, fiind în centrul cazului în care Adrian Chesnoiu este anchetat de DNA pentru că ar fi oferit mai multe subiecte, pe tavă, unor ”pile”, printre care Corobea, pila cea mai importantă.

Chesnoiu și-a pierdut postul de ministru al agriculturii tocmai pentru că l-a ajutat pe Corobea, cel care avea în telefon trecut un contact cu numele ”Nașa Cami Luchi”. Procurorii și-au dat seama că aceasta e soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

ADVERTISEMENT

Așadar, fostul ministru al agriculturii l-ar fi ajutat pe actualul ministru Daea să obțină un post pentru ”pila” sa, deși niciunul nu a recunoscut acest lucru. De altfel, Petre Daea și-a pierdut cuvintele atunci când a fost sunat de un reporter G4Media și rugat să comenteze informația.

”Nu discut aşa ceva, domnule! Discutaţi-l dumneavoastră, ce vreţi. Nu-l ştiu, vă rog să nu intrăm în discuții pe această temă. Vă mulțumesc! O zi bună!”, declara Daea, înainte să închidă telefonul.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Adrian Chesnoiu a negat că Petre Daea ar fi intervenit pentru a obține favoruri, așa cum bănuiesc procurorii DNA.

„Nu (nu a intervenit n.red), dar nu vreau să fac declaraţii despre acest dosar decât la final… Am spus acest lucru şi public. Nu fac declaraţii decât la finalul verificărilor”, a explicat Chesnoiu.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru Chesnoiu, procurorii DNA au obținut mai multe înregistrări audio din care reiese contrariul. ”Deci nu plecați astăzi acasă până nu faceți nota de care are nevoie pentru băiatul acela”, ”Deci, te duci la și nu plecați până nu rezolvați problema asta, azi!”, ”Deja am fost prea domn cu toată lumea. Ce dreacu? Chiar la nea‘ Petrică vă găsirăți să”, ”Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte. Da, măcar, drecu, să i le rezolv”, ”Tu fă ce stabilești cu mine! Da? Rezolvă astea și vorbim. Te rog io, acum!”, sunt replicile exprimate de Chesnoiu care îl contrazic.

ADVERTISEMENT