News

Petre Daea, despre folosirea slujbelor religioase în combaterea secetei: „Orice măsură pe care o înţelege mintea umană este folosită”

Ministrul agriculturii, Petre Daea, s-a declarat în favoarea slujbelor religioase pentru combaterea secetei ce afectează țara, susținând că orice metodă e folosită
16.07.2022 | 21:35
Petre Daea despre folosirea slujbelor religioase in combaterea secetei Orice masura pe care o intelege mintea umana este folosita
Ministrul agriculturii se declară deschis la orice ajutor, natural sau supranatural, împotriva secetei. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Petre Daea s-a pronunțat în favoarea slujbelor religioase pentru combaterea secetei, așa cum este cazul slujbei organizate la Constanța de IPS Teodosie, susținând că este folosită „orice măsură pe care o înțelege mintea umană”.

Daea susține combaterea secetei prin slujbe religioase

După ce vineri, Arhiepiscopia Tomisului a organizat o slujbă religioasă în mijlocul unui câmp în încercarea de a combate seceta cu care se confruntă țara, ministrul agriculturii, Petre Daea a declarat sâmbătă că susține acest demers, subliniind că „orice facem pentru binele țării este binevenit”.

ADVERTISEMENT

„Orice măsură pe care o înţelege mintea umană şi comportamentul individual este folosită în disperarea aceasta pe care o avem în ţară şi mă îngrijorează şi pe mine şi pe fiecare dintre noi. Orice am face pentru binele ţării e bine-venit”, a afirmat Petre Daea, ministrul agriculturii din partea PSD, la Digi24.

Oficialul socil-democrat a menționat și câteva măsuri concrete, susținând că trebuie luate măsuri pentru punerea în aplicare a Programului Naţional de Îmbunătăţiri Funciare.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să acţionăm fiecare unde ne aflăm,dar eu în spaţiul acesta al misiunii mele mă îndrept spre efortul pe care îl pot face în aşa fel încât pe de o parte sistemele de irigaţii să-şi dovedească eficienţa.

Analizăm la faţa locului de pe o parte posibilităţile concrete de a acţionate pe de altă parte ce măsuri să luăm în perspectivă în vederea punerii în aplicare a programului naţional de îmbunătăţiri funciare care are obligavitatea de a se realiza, înţelegând aici aprobarea planului de către Parlament, cât şi sumele alocate în buget”, a mai afirmat Petre Daea.

ADVERTISEMENT

Patriarhia a cerut organizarea de astfel de slujbe

Încă de săptămâna trecută Patriarhia Română le-a cerut preoților să organizeze slujbe religioase împotriva secetei, în contextul în care țara noastră, la fel ca întreg continentul, se confruntă cu un val de căldură intens ce a dus la absența precipitațiilor.

Vineri, 15 iulie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a organizat în câmp o slujbă de invocare a ploii și i-a i-a scos și pe preoții din parohii pentru a oficia slujbe împotriva secetei.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopia a anunțat că săptămâna viitoare, în zilele de luni, miercuri și vineri, vor avea loc trei zile de slujbe similare atât în câmp cât și în biserici.

ADVERTISEMENT