News

Petre Daea recidivează cu o altă serie de declarații fascinante. „Vezi gândaci de bucătărie şi pe scările blocului. Cum dracu să îl bagi pe ăsta în gură?”

Ministrul PSD al agriculturii a fost invitat la Antena3 unde a vorbit despre o așa zisă directivă UE privind alimentația pe bază de insecte
01.01.2023 | 23:59
Petre Daea recidiveaza cu o alta serie de declaratii fascinante Vezi gandaci de bucatarie si pe scarile blocului Cum dracu sa il bagi pe asta in gura
Ministrul agriculturii, Petre Daea. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul Petre Daea s-a pronunțat pe acest subiect spunând că nu poate înțelege cum cineva ar putea dori să mănânce gândaci de bucătărie.

Petre Daea recidivează cu o altă serie de declarații fascinante

Invitat duminică seară la postul Antena 3, ministrul PSD al agriculturii a vorbit despre o așa zisă directivă UE care ne-ar obliga să mâncăm gândaci.

ADVERTISEMENT

„Aţi crede dumneavoastră că noi ne-am apucat de gândacul de bucătărie… Dumneavoastră aţi văzut vreodată gândaci de bucătărie? Mai vezi şi pe scările blocului. Nici nu îţi vine să intri în bloc, cum dracu să-l bagi pe ăsta în gură?”, a declarat Petre Daea.

Au existat în realitate două directive UE care au autorizat utilizare unor insecte în producerea unor ingrediente și aditivi alimentari pentru piața UE, însă subiectul a fost repede tabloidizat, și cu ajutorul mai multor politicieni. În fapt, parlamentarii AUR au venit chiar cu un proiect legislativ prin care insectele erau excluse din alimentația publică, în ciuda faptului că sunt folosite pe scară largă în industria alimentară.

ADVERTISEMENT

Petre Daea a vorbit și el despre cum autoritățile îi pot apără pe români de valul de gândaci. „Vă spun ce trebuie să faceţi. În momentul în care avem mâncare în România, unde să o facem în România, avem sol în România, avem posibilitatea să creştem animale în România, avem posibilitatea să ne hrănim cu tot ceea ce avem în acest perimetru extraordinar…”, a spus ministrul PSD.

Ministrul agriculturii a fost întrebat și care este riscul ca Uniunea Europeană să vină cu o directivă prin care să interzică consumul de carne de porc.

ADVERTISEMENT

„Saliva nu porneşte de la directivă. Saliva porneşte de la gust. Dacă aveţi gust şi vă salivează, dacă salivaţi pentru gândac, îl mâncaţi. Nu vă opreşte nimeni”, a spus Petre Daea care a subliniat că noi românii „să ne păstrăm identitatea, să ne păstrăm tradiţia, să ne păstrăm patrimoniul gastronomic”.

„Fac balet cu mintea tot timpul, pentru că o am la mine”

Ministrul PSD a fost întrebat și cum răspunde criticilor care l-au acuzat că face balet în lanul de porumb în loc să conducă ministerul.

ADVERTISEMENT

„Tot timpul fac balet cu mintea. Să ştiţi că fac balet cu mintea tot timpul pentru că o am la mine. Nu obosesc”, a spus ministrul PSD.

„Eu sunt ca panoul fotovoltaic. Mă încarc dacă e soare, iar noaptea am energie de peste zi. Aşa că nu stau deloc. Funcţionez tot timpul cu gândul că îmi fac datoria faţă de misiunea pe care mi-au încredinţat-o, prin decizie politică, prin decizie administrativă, prin orice.

În momentul când te-ai aşezat pe scaunul răspunderii ministeriale să ştii că eşti responsabil pentru tot, iar tu eşti primul lucrător în minister şi nu altceva”, a conchis Petre Daea.

ADVERTISEMENT