News

Petre Daea, savuros la întâlnirea cu ministrul ucrainean al agriculturii: ”Privirile umezite de lacrimile durerii. Bine ai venit. Eu plec la Bruxelles”

Petre Daea se remarcă prin noi declarații spumoase. Ministrul agriculturii a făcut spectacol la întâlnirea cu ministrul ucrainean al agriculturii.
21.04.2023 | 12:29
Petre Daea savuros la intalnirea cu ministrul ucrainean al agriculturii Privirile umezite de lacrimile durerii Bine ai venit Eu plec la Bruxelles
Petrea Daea, declarații spumoase la întâlnirea cu ministrul ucrainean al agriculturii: ”Privirile umezite de lacrimile durerii. Sursa foto: captură Ministerul Agriculturii / Facebook
ADVERTISEMENT

Petre Daea nu ratează nicio apariție publică în care să nu facă declarații savuroase. Vineri dimineață, ministrul agriculturii de la București a purtat o discuție de o oră cu omologul său din Ucraina, Mikola Solski.

Petrea Daea, declarații spumoase la întâlnirea cu ministrul ucrainean al agriculturii

La finalul întâlnirii cu oaspetele ucrainean, Daea a anunțat măsurile luate de România pentru protejarea fermierilor locali. E vorba, de fapt, de o măsură de așteptare. Oficialul Guvernului a declarat că a convenit cu omologul din țara vecină să aștepte decizia Comisiei Europene privind tranzitul cerealelor ucrainene.

ADVERTISEMENT

”Suntem solidari cu fermierii din Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia, dar regulile trebuie să le facem în comun, să nu intrăm într-o concurenţă a deciziilor juridice. Fermierii români îşi pun întrebarea cum România nu poate în condiţiile în care ceilalţi au putut.

De aceea, noi am convenit să aşteptăm decizia pe care o va lua Comisia Europeană, întrucât suntem semnatarii unei scrisori comune adresate preşedintei Comisiei Europene. E o scrisoare semnată de cei patru premieri: premierul României, Poloniei, Ungariei, Slovaciei şi preşedintele Bulgariei. Am primit răspunsul de la doamna preşedintă a Comisiei Europene”, spune Petre Daea.

ADVERTISEMENT

La finalul întrevederii de vineri, între Daea și Solski a existat și un scurt schimb de replici. Cum era de așteptat, oficialul român a făcut din nou declarații în stilul său caracteristic. I-a mulțumit oaspetelui său că a ajuns în România. Imediat, l-a anunțat că pleacă la Bruxelles pentru a lua o decizie finală în criza cerealelor.

”Săptămâna viitoare ne vom întâlni, Mikola Solski vine tot aici și eu îi mulțumesc. Ai pășit pragul la prieteni, privirile umezite de lacrimile durerii ne-au determinat să cântărim atent, exact, echilibrat, linistit și sigur, un drum al colaborării.

ADVERTISEMENT

(…) Bine ai venit, în România. Eu plec la Bruxelles şi îţi comunic ce am decis acolo. Nu-i ușor. Unii fug la greu, alţii rămân”, a spus Petre Daea.

Ministrul ucrainean, mulțumiri pentru poporul român

În replică, Mikola Solski a mulțumit României pentru sprijinul acordat în contextul agresiunii ruse. Acesta a recunoscut că de la Bruxelles trebuie luată o decizie cât mai curând care ”să fie în favoarea fermierilor români”.

ADVERTISEMENT

”Vă mulţumesc pentru un dialog sincer. Mulţumesc poporului român pentru susţinerea sinceră din ultimii 2 ani. Situaţia necesită hotărâri rapide. Înţelegem că hotărârile trebuie să fie în favoarea fermierilor români. Aşteptăm hotărârea Comisiei Europene.

Ne vom întâlni din nou cu Daea. Mulţumesc pentru înţelegere şi pentru răbdare. E clar că nici noi, nici voi, nu aţi fost iniţiatorii acestei situaţii”, a fost replica lui Mikola Solski, ministrul ucrainean al agriculturii.

ADVERTISEMENT
Tags: