Fotbal intern

Petre Ion Peniță, fost coleg cu Andrei Ivan, a murit la 24 de ani! Fusese condamnat la 5 ani de închisoare

12.12.2018 | 14:52
Petre Ion Peniță în perioada când juca în tricoul echipei naționale a României. Tânărul a murit la 24 de ani

Petre Ion Peniță a murit la vârsta de 24 de ani. Acesta a fost coleg cu Andrei Ivan la echipa națională a Româneiei în 2014 și a decedat în urma unui cancer de colon, anunță gsp.ro.

Peniță era descris de oamenii de fotbal drept un mare talent al județului Călărași și a fost selecționat la mai multe acțiuni ale loturilor României care au avut loc la Mogoșoaia. În 2014, selecționerul tricolorilor U21, Mihai Teja, l-a luat pe Petre Ion Peniță într-un lot din care a ales o echipă pentru preliminariile EURO 2017.

Petre Ion Peniță a murit la 24 de ani

Atunci, Petre Ion Peniță a fost coechipieri cu Andrei Ivan (Rapid Viena), Bela Fejer (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Andrei Radu (CFR Cluj) și Ovidiu Bic (U Craiova). Tânărul care a murit la vârsta de 24 de ani evolua pe postul de mijlocaș dreapta și a fost coleg de bandă cu Laurențiu Corbu, actualul fotbalist de la Dinamo, când juca pentru Titu, în liga a 3-a. Peniță a mai evoluat pentru Înainte Modelul, Avântul Dor Mărnut, Oțelul Galați, FC Brașov, Gloria Buzău și Dunărea Ciocănești.

Pe 14 iulie 2016, Petre Ion Peniță a fost condamnat de Tribunalul Călărași la 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar de trafic de minori. Deși a făcut recurs, pedeapsa fostului internațional român a rămas la fel deoarece a renunțat dupî înregistrarea apelului la Curtea de Apel București. Peniță a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, iar apoi a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă, secția exterioară Valu lui Traian.

Petre Ion Peniță într-un meci jucat în ligile inferioare

Peniță a fost cercetat în perioada când era fotbalist activ

Într-un comunicat remis de Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, emis pe 4 februarie 2016, se arată că polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Călărași îl bănuiau pe Petre Ion Peniță că ar fi racolat, găzduit și expoatat sexual o minoră. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, tânărul ar fi racolat o minoră, prin inducerea unei relații de prietenie, ar fi cazat-o și ar fi expoatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituției, pe raza municipiului București și în Franța, anunță marinbadea.ro.