Life

Petre Roman a avut o idilă cu Zoia Ceaușescu. De ce nu s-au căsătorit cei doi, de fapt: „S-a declarat împotriva acestei legături”

Petre Roman a avut o idilă cu Zoia Ceaușescu, dar nu au avut la căsătorie din cauza unei singure persoane. Cine nu a fost de acord cu relația lor.
12.09.2022 | 13:03
Petre Roman a avut o idila cu Zoia Ceausescu De ce nu sau casatorit cei doi de fapt Sa declarat impotriva acestei legaturi
Petre Roman a avut o idilă cu Zoia Ceaușescu. De ce nu s-au căsătorit cei doi. Foto: colaj Fanatik / Capturi youtube
ADVERTISEMENT

Petre Roman a avut o idilă scurtă cu fiica soților comuniști Nicolae și Elena Ceaușescu. Fostul premier al țării a dezvăluit de ce nu a continuat relația lor, de fapt.

Petre Roman a avut o idilă cu Zoia Ceaușescu

Petre Roman și Zoia Ceaușescu s-au cunoscut în anul 1972, după spusele fostului politician. Aceștia s-au cunoscut când Petre Roman era student la Toulouse cu bursă, la fel ca alții circa 200 de tineri români care au vrut să facă studiile în afara țării.

ADVERTISEMENT

Petre Roman a dezvăluit că fiica soților Ceaușescu, Zoia Ceaușescu, devenită ulterior Zoe, pentru a simboliza derusificarea țării la un moment dat, era o tânără frumoasă și educată. Idila dintre ei este descrisă de fostul premier ca „un moment frumos”.

„Am cunoscut-o pe Zoia în 1972, a fost un moment foarte frumos, cu parfum de idilă. Când eu am cunoscut-o, eram de un an și jumătate la Toulouse, cu o bursă de care au beneficiat și alți două sute de români.

ADVERTISEMENT

Zoia era o fată foarte bine educată, o fată frumoasă, nu-ți dădea impresia că e fata cui este”, a dezvăluit Petre Roman în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai.

De ce nu s-au căsătorit Petre Roman și Zoia Ceaușescu

Petre Roman și Zoia Ceaușescu nu au mai putut fi împreună pentru că cineva s-a opus. Este vorba chiar de mama acesteia, cunoscuta Elena Ceaușescu, care nu a fost de acord ca fata ei să se iubească sau mărite cu Petre Roman.

ADVERTISEMENT

Fostul premier a mărturisit că nu știe de ce s-a împotrivit Elena Ceușescu relației lor, dar tot răul a fost spre bine, având în vedere istoria legată de cei doi soți comuniști.

„Da, am curtat-o, dar lucrurile s-au stopat, fiindcă s-a declarat împotriva acestei legături mama ei, Elena Ceaușescu, nu știu de ce. Slavă Domnului că s-a opus!”, a mai povestit omul de afaceri în emisiune lui Denise Rifai.

ADVERTISEMENT

Petre Roman s-a căsătorit până la urmă, dar cu o altă femeie, anume cu Mioara Roman. S-a despărțit și de aceasta după 30 de căsătorie, iar în 2009 el s-a recăsătorit cu femeia cu care este și acum, Silvia Chifiriuc.

ADVERTISEMENT
Tags: