Petre Roman, în doliu după moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz: ”Era un om inteligent și pregătit”

Alexa Serdan   
în HotNews
17/11/2019, 12:20
Petre Roman, în doliu după moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz: ”Era un om inteligent și pregătit”
Petre Roman, îndurerarat de moartea lui Bogdan Niculescu Duvăz. Sursa foto: realitatea.net

Fostul ministru Bogdan Niculescu Duvăz a murit la vârsta de 70 de ani sâmbătă, 16 noiembrie. Petre Roman are numai cuvinte de laudă la adresa fostului coleg și spune că moartea lui Duvău este o pierdere considerabilă.

Petre Roman regretă moartea lui Bogdan Niculescu Duvău

Bogdan Niculescu Duvăz a intrat în politică în urmă cu trei decenii și a fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase. Politicianul a făcut parte din mai multe partide politice, iar din 2003 s-a alăturat Partidului Social Democrat (PSD). Fostul politician a decedat la vârsta de 70 de ani în urmă cu o zi și a lăsat în urma sa multă durere. Fostul premier al României Petre Roman a declarat că moartea lui Duvăz este o pierdere considerabilă pentru că politicianul era un om inteligent, onest și un arhitect de excepție.

„A făcut parte din Guvernul care a fost învestit de Parlament. Era ministrul Tineretului și Sportului. A fost un participant la Revoluție și a devenit aproape în mod natural un om politic cu clasă. Era un om inteligent, un om pregătit, arhitect bun de meserie. Un om subtil în analizele politice. În înfruntarea care s-a declanșat în FSN între ceea ce se numește aripa reformistă și aripa conservatoare, el a urmat calea împreună cu mine și cu grupul binecunoscut, calea care a condus la formarea PD”, a afirmat Petre Roman la România TV, scrie cancan.ro.

Fostul premier despre moartea lui Duvăz: ”O pierdere considerabilă”

Petre Roman a mai declarat că Bogdan Niculescu Duvăz a părăsit PD pentru a se reîntoarce în PSD, dar a rămas întotdeauna o persoană onestă. Fostul premier a construit alături de politician în PD ”un proiect de România” despre care astăzi nici nu se mai vorbește.

„Astăzi aproape nimeni nu mai vorbește despre un proiect de România. Noi numai despre asta vorbeam. E o pierdere considerabilă, fiindcă în fond s-a dus dintre noi destul de tânăr. A rămas după ce PD a trecut pe partea de dreapta, brusc. El s-a dus în PSD, fiindcă acolo credeam că îi e mai ușor și mai bine să reprezinte principiile lui. A fost un parlamentar PSD onest în politica românească”, a încheiat fostul premier.

Închide ×