ADVERTISEMENT
Hotnews

Petre Tobă, la Consiliul JAI: “Terorismul trebuie să SIMTĂ mai mult ca oricând RĂSPUNSUL nostru COMUN”

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, au participat vineri la reuniunea Consiliului extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne, convocată ca urmare a...
Autor: Ionuţ Cataramă | 20.11.2015 | 20:19
Petre Tobă, la Consiliul JAI:

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, au participat vineri la reuniunea Consiliului extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne, convocată ca urmare a atentatelor teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie în Franţa.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat MAI, miniştrii au transmis condoleanţele şi solidaritatea poporului român cu victimele şi familiile acestora.

“Atacul împotriva Franţei este un atac împotriva tuturor statelor membre şi împotriva valorilor pe care se fondează Uniunea. Poziţia României, exprimată în intervenţiile celor doi oficiali români, este cea de susţinere a măsurilor care asigură securitatea cetăţenilor europeni şi protejarea valorilor şi a principiilor care fundamentează construcţia europeană. România va contribui la implementarea urgentă a unui registru european cu numele pasagerilor (PNR), complet şi eficient, şi sprijină o mai bună cooperare între serviciile şi autorităţile de aplicare a legii din statele membre pentru a valorifica informaţiile pe care acestea le deţin. În raport cu activitatea agenţiilor europene, este important să se asigure resursele necesare, dar şi un cadru juridic clar, care să permită acţiuni eficiente”, precizează comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la atacurile teroriste din Franţa, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a precizat că “România nu s-a confruntat până acum cu acest fenomen pe teritoriul naţional, dar a fost lovită de terorism — cetăţeni români au murit la Paris”.

“Terorismul trebuie să simtă mai mult ca oricând răspunsul nostru comun”, a afirmat Petre Tobă, citat în comunicat.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte implicaţiile fenomenului migraţiei asupra securităţii Uniunii Europene, ministrul Afacerilor Interne a menţionat că România are experienţa utilizării unor tehnologii eficiente, aşa cum este cea implementată la frontiera noastră maritimă, şi susţine urgentarea eforturilor pentru implementarea la nivel european a unor astfel de tehnologii.

“Ministrul Justiţiei a reafirmat poziţia constantă a României referitor la problema radicalizării şi implicaţiile privind sistemele penitenciare, de susţinere a identificării de soluţii atât la nivel naţional, dar, mai ales, la nivelul UE”, se precizează în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului, în cadrul reuniunii s-au adoptat concluziile Consiliului UE şi ale statelor membre reunite în cadrul Consiliului privind combaterea terorismului în cuprinsul cărora se identifică arii prioritare de acţiune: Registrul privind Numele Pasagerilor (PNR), armele de foc, consolidarea controalelor la frontierele externe, schimbul de informaţii, finanţarea terorismului, răspunsul justiţiei penale la terorism şi extremismul violent, precum şi angajamentul de finanţare a acestor măsuri prioritare.

Sursă: www.romaniatv.net

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!