ADVERTISEMENT
Hotnews

Petre Tobă riscă să-şi piardă funcţia dacă se dovedeşte că şi-a plagiat lucrarea de doctorat

Petre Tobă, ministrul de Interne, risca să îsi piardă functia daca se va dovedi că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu....
Autor: Ionuţ Cataramă | 26.11.2015 | 15:14
Petre Tobă riscă să-şi piardă funcţia dacă se dovedeşte că şi-a plagiat lucrarea de doctorat

Petre Tobă, ministrul de Interne, risca să îsi piardă functia daca se va dovedi că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

ADVERTISEMENT

Anuntul a fost facut astazi, la Guvern, în cadrul unei conferinţe de presă.

Noul ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii 3 ani, se alătură listei tot mai cuprinzătoare cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, anunţă Pressone.ro

Peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice.

ADVERTISEMENT

Contactat pentru a comenta asupra acestui fapt, Petre Tobă a declarat că lucrarea sa de doctorat a fost una practică.

“Ce pot să vă garantez este că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credinţă, că am făcut o lucrare aplicată şi că am avut şansa să pun în practică ceea ce am studiat acolo în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliţiei Române”, a spus el. Petre Tobă a urmat cursurile doctorale la Catedra de Strategie Militară şi Securitate, Departamentul Operaţii Întrunite, Studii Strategice şi de Securitate din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Conform CV-ului său, postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, perioada studiilor doctorale a fost 2008–2011. Potrivit unui răspuns oficial primit de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Petre Tobă şi-a susţinut teza în mod public în 15 februarie 2011.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!