News

Petre Tobă riscă să-şi piardă funcţia dacă se dovedeşte că şi-a plagiat lucrarea de doctorat

Petre Tobă, ministrul de Interne, risca să îsi piardă functia daca se va dovedi că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu....
26.11.2015 | 15:14
Petre Toba risca sasi piarda functia daca se dovedeste ca sia plagiat lucrarea de doctorat
ADVERTISEMENT

Petre Tobă, ministrul de Interne, risca să îsi piardă functia daca se va dovedi că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Anuntul a fost facut astazi, la Guvern, în cadrul unei conferinţe de presă.

Noul ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii 3 ani, se alătură listei tot mai cuprinzătoare cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, anunţă Pressone.ro

ADVERTISEMENT

Peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice.

Contactat pentru a comenta asupra acestui fapt, Petre Tobă a declarat că lucrarea sa de doctorat a fost una practică.

ADVERTISEMENT

“Ce pot să vă garantez este că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credinţă, că am făcut o lucrare aplicată şi că am avut şansa să pun în practică ceea ce am studiat acolo în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliţiei Române”, a spus el. Petre Tobă a urmat cursurile doctorale la Catedra de Strategie Militară şi Securitate, Departamentul Operaţii Întrunite, Studii Strategice şi de Securitate din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Conform CV-ului său, postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, perioada studiilor doctorale a fost 2008–2011. Potrivit unui răspuns oficial primit de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Petre Tobă şi-a susţinut teza în mod public în 15 februarie 2011.

Sursă: www.realitatea.net