News

Petrecere Covid la Cluj cu 27 de persoane. Ce amenzi record au luat tinerii prinși de polițiști

16.01.2021 | 17:18
Petrecere Covid la Cluj cu 27 de persoane Ce amenzi record au luat tinerii prinsi de politisti
ADVERTISEMENT

În plină pandemie, 27 de tineri din Cluj s-au strâns la o petrecere Covid. Distracția a fost întreruptă de polițiști care au dat amenzi record.

Vineri, 15 ianuarie, în jurul orei 22:00, oamenii legii au fost sesizați telefonic că mai multe persoane fac gălăgie și chefuiesc într-un apartament din Cluj-Napoca. Polițiștii au intervenit la adresa indicată și au identificat în interior 27 de tineri.

ADVERTISEMENT

Participanții au fost amendați cu aproximativ 20.000 de lei. În plus, s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Amenzi de 4.000 de euro pentru 27 de persoane din Cluj prinse la o petrecere Covid

Tinerii erau înghesuiți într-un apartament de bloc, fără a respecta măsurile de restricție și de securitate sanitară.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii clujeni au fost sesizati, în cursul serii de vineri, în jurul orei 22:00, cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice, dintr-un imobil situat în cartierul Gheorgheni.

Efectivele de poliţişti şi jandarmi au intervenit la adresa indicată și au găsit 27 de persoane. Gazda evenimentului privat are doar 18 ani, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Toți cei prezenți au fost sancţionați contravenţional conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei. De asemenea, sunt efectuate cercetari într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot vineri, 15 ianuarie, la Tecuci poliția a intervenit pentru a stopa o nuntă cu 300 de invitați. Toate regulile impuse de autorități erau încălcate, iar nuntașii și mai mulți invitați s-au trezit cu amenzi din partea polițiștilor.

ADVERTISEMENT

România a raportat peste 3000 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore. Au fost efectuate peste 22.000 de teste. Din nefericire, alte 66 de persoane au decedat, dintre care 6 fără a prezenta comorbidități.

ADVERTISEMENT
Tags: